Topsportgala zeer geslaagd! (video + foto's)

7669
15 dec 2017

Met ruim 400 aanwezigen was het Sportvisserij Nederland Topsportgala 2017 – afgelopen zaterdag in Sportcentrum Papendal – een daverend succes. Tijdens deze avond werden wedstrijdvissers uit diverse wedstrijddisciplines in het zonnetje gezet.

Het Topsportgala stond in het teken van vele prijsuitreikingen. Nederland organiseert elk jaar immers de nodige nationale kampioenschappen – in allerlei leeftijdscategorieën, voor zowel mannen, vrouwen en junioren. En dan zijn er nog de deelnames aan EK’s en WK’s. Zo greep Frank Peene uit Westkapelle onlangs de gouden medaille bij het WK Kustvissen in Zuid-Afrika.

Samen met de tweede plek voor het Nederlandse team en het brons voor de Oranje vrouwen een prachtige prestatie die bijzondere aandacht kreeg op het gala. Dat gold ook voor het goud dat Nederland pakte op het eerste WK Feedervissen voor Korpsen.


Verkiezingen sportman-, vrouw en talent

In het verleden vonden de prijsuitreikingen direct na de viswedstrijd plaats, maar sinds 2016 vinden de meeste huldigingen centraal plaats op dit jaarlijkse Topsportgala-evenement. Het waren er helaas te veel om álle winnaars van wedstrijdjaar 2017 in Papendal op het podium te kunnen halen. Vandaar dat een aantal takken van wedstrijdsport via een prachtig filmpje onder de aandacht werd gebracht. Tijdens het gala kon er bovendien worden gestemd op de Sportman, Sportvrouw en het Sporttalent van het jaar. In elke categorie waren drie genomineerden. 

Anja Groot opnieuw Sportvrouw

Dat Anja Groot – net als vorig jaar – zaterdagavond door de aanwezigen tot Sportvrouw van het jaar werd gekozen, lag in de lijn der verwachting. Anja heeft dit jaar opnieuw uitstekend gepresteerd op internationaal niveau: voor de tweede keer in haar carrière won Anja goud op het WK Zoetwatervissen voor Dames. Haar verkiezing doet overigens niets af aan het feit dat haar twee concurrenten Mandy Schouws en de pas 14-jarige Mandy Swart zeker in de toekomst nog hoge ogen zullen gooien voor deze titel. 


Sportman en -talent

Minder voorspelbaar, omdat alle genomineerden zonder meer gelijkwaardige toppers zijn, waren de verkiezingen van Sportman en Sporttalent van 2017. Die eerste titel viel ten deel aan Limburger Ramon Pasmans, terwijl Nick Eestermans een jaar lang de titel van Sporttalent mag dragen. 

Gezellige sfeer

Alles bij elkaar was het Sportvisserij Nederland Topsportgala een drukbezochte, buitengewoon gezellige avond die na een korte speech van de nieuwe voorzitter van Sportvisserij Nederland Marjan van Kampen door het VIS TV-duo Ed en Marco aan elkaar werd gepraat. Samen met twee spectaculaire acts als intermezzo, een live band, gelukkige sponsoren en veel blije wedstrijdvissers met hun eremetaal en prachtige bloemen een bijzonder geslaagd gala.

After Movie: 


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide