Sportvisserij op zeebaars niet verder inperken

5166
27 nov 2017

De sportvisserij op zeebaars moet in 2018 niet verder worden ingeperkt. Dat schrijft Sportvisserij Nederland aan minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid in antwoord op het onlangs gepresenteerde advies van de Europese Commissie.

Het zeebaarsbestand staat zwaar onder druk. Onlangs adviseerde de Europese Commissie daarom de visserijsterfte onder zeebaars met 60% te reduceren. De sportvisserij deelt de zorgen van de Europese Commissie: ook wij zijn van mening dat de huidige maatregelen nog niet hebben geleid tot het gewenste resultaat. Maar het is disproportioneel om de reeds flink aan banden gelegde sportvisserij nog verder in te perken middels een verbod op gericht recreatief vissen op zeebaars voor de eerste helft van 2018 in combinatie met een uitsluitend catch & release visserij op zeebaars voor de tweede helft van 2018. Sportvisserij Nederland pleit daarom voor een voortzetting van het huidige maatregelenpakket en aanscherping van de technische maatregelen en intensivering van de handhaving op stroperij teneinde de benodigde reductie van visserijsterfte onder de zeebaars te bewerkstelligen.

Klik hier voor de brief aan minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide