Zondag in herharling VIS TV: zeebaars spektakel in de Europoort

6682
27 apr 2018

In de herhaling van aflevering vijf van afgelopen VIS TV-seizoen struinen Ed en Marco komende zondag door de Europoort, op zoek naar de sterkste zeevis van ons kustwater. Vanaf de kant gaan ze aan de slag met kunstaas, de vliegenlat en zagers. Je raadt het al: deze aflevering staat in het teken van de zeebaars.

In de ochtendschemering parkeert het duo de VIS TV pick-up op de Landtong van Rozenburg, bovenaan de dijk van het Calandkanaal. Zeebaars is weliswaar een zichtjager, maar juist tijdens de schemeruren jagen ze vaak vlak onder de kant. Ed en Marco willen daarom snel naar de waterkant, ware het niet dat ze dan eerst naar beneden moeten bij een spekglad stenen talud. Pas na flink wat klauter- en glijwerk kunnen ze beginnen met vissen.

Bekijk hier alvast de promo:


Gretige zeebaars

Terwijl het opkomend tij voor een mooie stroomnaad zorgt, werpt Ed zijn dieplopende plugje richting. Marco gaat aan de slag met de vliegenlat en vist met zijn streamer vlak boven de stenen en oesters – de plek waar zeebaars rondscharrelt, op zoek naar krabben en visjes. Het duurt dan ook niet lang voordat een gretige zeebaars de streamer van Marco naar binnen slokt. Een spectaculaire dril volgt, waarna Ed het net eronder kan schuiven.


Spektakel aan de vliegenlat voor Marco.

Natuurlijk aas

Als het water flink is gestegen, besluiten de presentatoren te verkassen naar de Hartelhaven. Omdat Ed nog geen stootje heeft gehad op zijn kunstaas, schakelt hij over op natuurlijk aas. Met een penhengel, dobber en aan zijn haak een lange zager maakt hij enkele mooie drifts op de getijdenstroming. Gespannen kijkt hij naar het puntje van zijn dobber als deze plotsklaps met veel geweld de diepte in wordt getrokken. De grote vis duikt het talud af en wil meteen richting de stenen. Ed moet alles op alles zetten om de vis te kunnen landen. Benieuwd of het hem lukt en of er nog meer zeebaarzen worden gevangen? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar VIS TV.

VIS TV XL

Aflevering vijf was voorlopig de laatste herhaling van VIS TV 2018. Vanaf zondag 6 mei begint VIS TV XL. In dit nieuwe programma behandelen verschillende presentatoren tal van vistechnieken, zie je de leukste reportages en krijg je informatie over interessante aan de hengelsport gerelateerde projecten. Kijken dus, acht weken lang iedere zondag (17 juni uitgezonderd) om 9.00 uur op RTL 7.

Vanaf zondag 8 juli wordt het resterende seizoen van VIS TV 2018 uitgezonden. Wil je in de tussentijd meer afleveringen checken of meer informatie? Kijk dan op de website van VIS TV.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide