Nieuwe vlog Haringvliet en expositie kier Haringvlietsluizen (video)

4018
07 feb 2018

In de nieuwe Droomfonds vlog wil Camilla Dreef erachter komen hoe de dynamische deltanatuur van het Haringvliet er vóór de aanleg van de Haringvlietdam uitzag. Ook is er binnenkort in het kader van de opening van de Haringvlietsluizen een tentoonstelling in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Vlogster Camille gaat op bezoek bij natuurliefhebber Arnold van Nieuwaal (75) uit de Hoeksche Waard. Hij woont al zijn hele leven rond het Haringvliet en weet nog precies hoe het gebied eruit zag toen het nog zat aangesloten op de Noordzee.

Bekijk hier de vlog:


Tentoonstelling Haringvliet

Ooit zwommen elften, palingen, steuren en zalmen ongestoord tussen Noordzee en grote rivieren als Rijn en Maas heen en weer. De ene trekvis doorkruiste ons land om eitjes te leggen hoog in de Zwitserse Alpen, de andere kwam juist uit die bergen stroomafwaarts om op zee te paaien. Het Haringvliet was één van de belangrijkste toegangspoorten van onze dynamische delta. In de tentoonstelling Swim, Fish, Swim! gaan de Haringvlietsluizen op een kier en krijgen trekvissen weer de ruimte.

Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Van 17 maart tot en met 28 oktober 2018 laat het Natuurhistorisch Museum Rotterdam met de expositie en het spel Swim, Fish, Swim! zien hoe waterveiligheid en herstel van natuur hand in hand gaan en hoe de kwaliteit van leven van mens en dier samenhangt. Welkom terug haring, steur en zalm! Expositie en spel gaan na oktober, net als trekvissen, op reis door Europa. Klik hier voor meer informatie over de expositie. 
Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide