Woerdense karpers in VIS TV gemist? (video)

4852
19 feb 2018

In alweer de zevende VIS TV-aflevering reisden Ed en Marco afgelopen zondag af naar Woerden. In dit Utrechtse vestingstadje slopen ze langs de grachten, op zoek naar karpers. Het duo kwam er al snel achter dat er volop vis zit, maar die vangen bleek nog knap lastig.


Woerden ligt midden in het Groene Hart en wordt omringd door een waterrijk polderlandschap. De presentatoren kiezen echter voor het historische stadscentrum als eerste vislocatie. De prachtige vestinggrachten vol plompenbladeren vormen namelijk een perfect leefgebied voor de karper. Marco kiest dit keer voor de drijvende broodkorst en hondenbrok – een visuele en super spannende manier van vissen. Ed begint eerst met de penhengel en maïs.

Check hier alvast de promo:


Grote brasem

Pal naast Kasteel Woerden laat Ed zijn pennetje voor een duikertje zakken. Marco heeft zijn aandacht gevestigd op een groot plompenveld dat onder een uitkijktoren van het kasteel ligt. Vanaf de hooggelegen toegangsbrug spot hij al snel enkele karpers. Terwijl hij wacht tot de vissen op zijn broodkorsten en hondenbrokken duiken, staat Ed al met een kromme hengel. De dader is echter geen Woerdense karper, maar een knoert van een brasem.


Ed vangt tijdens het karperen al snel een brasem.


Fel oranje vis

Ook Marco heeft daarna actie op zijn stek. Enkele vissen azen nog erg voorzichtig maar een grote schubkarper slurpt zonder schroom een aantal broodkorsten van het oppervlak. Marco legt er meteen zijn haak met broodkorst bij en enkele minuten later ontploft het water als zijn aas wordt gepakt. Tot zijn grote verbazing is het niet de schubkarper, maar vangt hij net als in de eerste aflevering een oranje koi. Omdat deze stek nu flink is verstoord, struint het tweetal na deze bijzondere vangst verder door Woerden. Ook hier spotten ze veel karper, maar blijken de vissen erg argwanend. Benieuwd of er nog meer karpers op de onthaakmat komen? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar VIS TV.Alweer een koi voor Marco.

Gratis terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide