IJsselspektakel in VIS TV gemist? (video)

9352
26 feb 2018

Afgelopen zondag stapten de VIS TV-presentatoren aan boord van Marco’s visboot. Bewapend met shads en plugjes gingen ze bij Kampen achter de rovers van de IJssel aan. Het werd een dag waarop alles goed lijkt te gaan en Ed en Marco de ene na de andere roofvis aan boord mogen verwelkomen.


Bij het krieken van de dag glijdt Marco’s boot vanaf de trailerhelling de IJssel in. Deze rivier staat namelijk bekend om haar grote roofbleien en die zijn vooral rond de schemering actief. Het duo zet eerst koers naar Kampen. Rond de bekende Stadsbrug liggen tal van pijlers die een perfect jachtgebied vormen voor de roofblei. Marco ankert de boot veilig buiten de vaargeul en zonder al te veel kabaal te maken, proberen ze deze schuwe rover te vangen.

Bekijk hier alvast promo:Grote baarzen

Al na enkele worpen staan Ed en Marco al een vis te drillen. Kleine roofbleien en baarzen knallen met veel geweld op de dieplopende plugjes. Het gaat zo goed dat de dag al na een uur geslaagd is. Maar de vangdrang bij de twee fanatiekelingen is er niet minder op geworden. Daarom stelt Marco voor om naar de volgende stek te varen. In het prachtige gebied waar de IJssel in het Ketelmeer uitmondt, gaat het tweetal aan de slag met kleine shads. Zo weten ze meteen enkele grote baarzen en sterke snoekbaarzen te vangen.


Ed met een schitterende IJssel roofblei.

Pijlsnelle vis

De presentatoren lijken niets fout te kunnen doen tijdens deze opnamedag. Ed besluit daarom eens iets anders te doen. Onder het motto: grote vis is schuw, laat hij zijn drijvende plugje 100 meter met de stroming meedrijven. Daarna vist hij deze rap binnen en al na tien meter wordt de plug bruut onderschept door een grote vis. Dit exemplaar maakt dankbaar gebruik van de sterke stroming en zwemt pijlsnel van de boot weg. Benieuwd of Ed deze vis weet te landen en wat er nog meer aan boord komt? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar VIS TV.

Gratis terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide