VIS TV vispret in Groningen centrum gemist (video)

4345
12 mrt 2018

Afgelopen zondag was het in VIS TV Stad & Land met hartje Groningen weer eens de beurt aan het onderdeel ‘stad’. Bijna al het water in deze provinciehoofdstad is ingebracht in de VISpas, waardoor Ed en Marco zich hier frank en vrij konden bewegen. Dat deden ze dan ook en dit leverde een visrijke aflevering op met witvis, roofvis én karper!Je verkijkt je nog wel eens op de hoeveelheid vis die je midden in de stad kunt vangen. Dat de sfeervolle binnenstad van Groningen hierop geen uitzondering vormt, wordt al snel duidelijk zodra Ed en Marco beginnen met vissen. Gewapend met lichte dropshothengels en een worm aan de haak weten ze in no time de eerste vissen onder de grachtenkades vandaan te peuteren: kleine snoekbaarsjes, maar ook kolblei. Als zich niet veel later ook de eerste fraaie baarzen melden, kan de dag al haast niet meer stuk voor de presentatoren.

Check hier vast de promo:

Martinitoren

In hun struintocht rond het centrum doet het duo alle bekende grachten aan. Van de Noorderhaven tot de Zuiderhaven en van de Turfsingel tot het Verbindingskanaal worden de kantjes verder uitgeplozen naar vis. Met de Martinitoren op de achtergrond levert deze toer de nodige aanspraak op van ‘Stadjers’, studenten, een groep Duitse toeristen plus een wel heel bijzonder figuur. Als Kraal vervolgens een snoek vangt vanaf de brug naast het Groninger Museum – een vis die Ed, liggend op zijn buik en met het landingsnet aan een touw, met al zijn krachten nét weet te scheppen – is de volkstoestroom compleet.Hamburgervijver

Na een koffiepauze bij hengelsportzaak Titus Blom – waar Stoop en Kraal échte Groninger koek krijgen voorgeschoteld – verkassen de twee naar de Hamburgervijver. Deze vierkante stadsput in de Korrewegbuurt herbergt naar verluidt een goed bestand aan karpertjes. Dit wordt al gauw ten volle bewaarheid als Marco’s methodfeeder krom vouwt op een bescheiden formaat schubkarpertje, dat desondanks felle tegenstand biedt. Bij Ed, die het met de vaste stok probeert, zijn het vooralsnog alleen voorns die er met zijn maïs en zachte pellets vandoor gaan. Als Ed na de lunch – geheel in stijl een snackbar-maaltijd – overstapt op een paar dode maden, wordt zijn topelastiek nummer 14 plots alsnog behoorlijk op de proef gesteld. Zal hij ook nog een karper vangen? Dat zie je aanstaande zondagochtend vanaf 9.30 uur op RTL 7.
Gratis online terugkijken

Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken. Volg VIS TV voor nog meer bonusmateriaal ook op Facebook: www.facebook.com/vistvofficial.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide