Tropisch afscheid van Ed in VIS TV gemist? (video)

8446
26 mrt 2018

Het zat er al een poosje aan te komen, maar afgelopen zondag was het dan echt zo ver: de laatste VIS TV-aflevering met Ed Stoop. Na 23 jaar VIS TV te hebben gepresenteerd, gaat hij genieten van een welverdiend pensioen. De aanstaande pensionado mocht voor zijn laatste uitzending kiezen welke ultieme droomvis hij zou willen vangen. Dat bracht hem en collega-presentator Marco Kraal naar de Grote Oceaan.In 23 jaar VIS TV heeft Ed vrijwel alle mooie visplekken van Nederland bezocht en bijna iedere vissoort uit ons water wel gevangen. Tijdens vakanties heeft de reislustige presentator bovendien al met flink wat tropische krachtpatsers voor de camera mogen poseren. Toch hoefde hij geen moment na te denken toen hem werd gevraagd naar zijn droomvis: de roosterfish. Deze bijzondere vis met de kenmerkende kam op de rug staat al jarenlang bovenaan Ed’s wensenlijst.

Bekijk hier alvast de promo:

Schuwe vissen

Als Ed en Marco na een stormachtig begin van de aflevering aankomen op hun tropische bestemming, staan ze ondanks de jetlag te popelen om te gaan vissen. Ze hebben een huurboot geregeld en gaan de ‘roosters’ zowel trollend als werpend proberen te vangen. Deze sterke vissen staan echter bekend om hun schuwheid. Vaak volgen ze de poppers en pluggen tot de boot om dan alsnog rechtsomkeert te maken. Gelukkig zwemmen er ook oersterke tonijnen, kleurrijke mahi-mahi’s en enorme marlijnen rond die de presentatoren maar wat graag zouden vangen.Al snel moet Ed alle zeilen bijzetten als hij een megavis uit de Grote Oceaan haakt.


Wens in vervulling

Zoals in de promo te zien is, komt Ed’s droom uit. Hij en Marco krijgen zelfs nog veel meer dan waar ze stiekem op hoopten. Zo haakt Ed een vis die na een half uur drillen nog steeds geen krimp geeft. Uitgeput geeft hij daarom de hengel over aan Marco. Een moment vol symboliek aangezien die na deze aflevering ook het VIS TV-stokje van Ed overneemt. Benieuwd of ze deze vis weten te landen en wat er nog meer aan tropische verrassingen voorbij komt? Kijk dan komende zondag om 9.30 uur naar VIS TV op RTL 7.Een prachtige beloning na 23 jaar VIS TV presenteren.


#edbedankt

Wil je graag persoonlijk afscheid nemen van Ed Stoop? Komende zaterdag is op de Visma vanaf 14.00 uur een officiële afscheidsceremonie op de stand van Sportvisserij Nederland – uiteraard is Ed ook op vrijdag en zondag aanwezig in Rotterdam Ahoy. Daarnaast hebben we de hashtag #edbedankt in het leven geroepen. Post op Facebook, Instagram of Twitter jouw dankwoord of boodschap aan Ed met daarbij de toevoeging #edbedankt. Deze berichten verschijnen dan automatisch op het grote livestream-scherm bij de stand van Sportvisserij Nederland.

Herhalingen

Komende zondag wordt dus de laatste aflevering van dit VIS TV-seizoen uitgezonden. Maar niet getreurd: van 1 april t/m 29 april worden de eerste vijf uitzendingen van seizoen 2018 elke zondag van 9.30 tot 10.00 uur herhaald op RTL 7.
Labels

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.