Ed Stoop ontvangt gouden erespeld tijdens afscheid

4806
26 mrt 2018

Tijdens het officiële afscheid van vertrekkend VIS TV-icoon Ed Stoop op de Visma afgelopen zaterdag, kreeg hij uit handen van Marjan van Kampen – voorzitter van Sportvisserij Nederland – de gouden erespeld uitgereikt. Duizenden beursbezoekers kwamen Ed tijdens de Visma persoonlijk bedanken voor 23 jaar VIS TV.

Gisteren werd de laatste VIS TV-aflevering met Ed Stoop uitgezonden. Na bijna 35 jaar dienstverband en 23 seizoenen VIS TV gaat de medewerker van Sportvisserij Nederland deze week met pensioen. Tijdens de Visma bleek weer hoe mateloos populair de vertrekkend presentator is. Vanaf vrijdagochtend tot zondagmiddag is de Hagenees hier onafgebroken met sportvissers op de foto gegaan, heeft hij handen geschud en handtekeningen uitgedeeld. Daarbij was ook de nodige media-aandacht. Zo maakte RTL Boulevard een leuke reportage over Ed’s vertrek.RTL Boulevard besteedde volop aandacht aan Ed's afscheid.


Gouden erespeld

Zaterdagmiddag werd Ed bovendien verrast met een surprise act. Om 14.00 uur werd hij op het podium geroepen voor een officieel afscheid. Daarbij spraken diverse mensen lovende woorden richting de vertrekkend VIS TV-presentator. Dat begon met voorzitter Marjan van Kampen die Ed de gouden erespeld van Sportvisserij Nederland uitreikte voor zijn verdiensten voor de Nederlandse hengelsport – een zeldzame onderscheiding. Vervolgens verscheen cabaretier, visgek en ‘mystery guest’ Jochem Myjer ten tonele. Met een gedicht bracht hij een prachtige ode aan Ed.'Mystery guest' Jochem Myjer las een erg leuk gedicht voor.


‘Ed 7’ koikarper namens RTL

RTL 7 programmadirecteur Marco Louwerens kondigde vervolgens aan dat de vijver bij het kantoor van RTL Nederland een bewoner rijker is: een gouden koi met de naam ‘Ed 7’ – verwijzend naar Ed en naar RTL 7, de zender waar VIS TV wordt uitgezonden. Onno Terlouw, hoofd Communicatie bij Sportvisserij Nederland: “Ondanks Ed’s nuchterheid raakte hij door dit alles toch heel eventjes licht geëmotioneerd. Ed is echt one-of-a-kind en heeft ontzaglijk veel betekend voor de hengelsport. Hij heeft het sportvissen in Nederland een gezicht gegeven en ontelbare mensen enthousiast gemaakt om een hengeltje uit te werpen. Hij heeft dit afscheid en de gouden erespeld absoluut verdiend.”Nog één keer konden de fans met Ed op de foto.

#edbedankt

Aan de oproep van Sportvisserij Nederland om Ed via de hashtag #edbedankt persoonlijk te bedanken, werd op Facebook, Instagram en Twitter massaal gehoor gegeven. “Ik ga me bijna schuldig voelen dat ik al die fans en trouwe kijkers met mijn vertrek nu teleur moet stellen”, zegt Ed Stoop op de voor hem bekende vrolijk-sarcastische toon. “Maar ik waardeer de vele mooie en lieve berichtjes enorm! Ik heb VIS TV de afgelopen 23 jaar met heel veel liefde en plezier gemaakt, en nu nog meer tijd om te gaan vissen. Bedankt lieve kijkers, vang ze en wie weet tot ziens aan de waterkant.” Hoe VIS TV na Ed’s vertrek verder zal gaan, wordt nog bekendgemaakt. “Het moge in elk geval duidelijk zijn dat Ed als unieke en karakteristieke presentator niet 1-op-1 vervangbaar is”, zegt Terlouw. “VIS TV krijgt sowieso een ander format. Maar het concept blijft in essentie wel hetzelfde. Met VIS TV willen we de Nederlander laten zien hoe leuk vissen is, aan de hand van twee sportvissers die aan de waterkant samen mooie avonturen beleven.”

Wil je meer foto's van Ed's afscheid op de Visma zien? Klik dan hier voor het fotoalbum.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.