Komende zaterdag: veel activiteiten tijdens Wereldvismigratiedag (video)

3513
18 apr 2018

Op zaterdag 21 april vindt de ‘World Fish Migration Day’ plaats. Tijdens dit evenement worden wereldwijd door ruim 1.000 organisaties evenementen rondom vismigratie georganiseerd. De bekende Animal Planet-presentator Jeremy Wade maakte een video waarin hij het belang van vismigratie benadrukt.

Wereldvismigratiedag wordt ieder jaar gehouden en is bedoeld om het belang van vismigratie wereldwijd onder de aandacht te brengen. Migrerende vissen hebben het overal ter wereld steeds moeilijker door de aanleg van dammen, sluizen en andere obstakels in rivieren. Op alle continenten worden op 21 april daarom evenementen georganiseerd die deze problematiek bij een breed publiek bekend te maken. 

Jeremy Wade, presentator van het populaire programma River Monsters is ambassadeur van de World Fish Migration Day. Hij maakte een spectaculaire video waarin hij het belang van vrij stromende rivieren en migrerende vissen onder de aandacht brengt.Activiteiten Ommen

Sportvisserij Nederland is partner van de Wereldvismigratiedag en helpt mee met het organiseren van verschillende evenementen. Zo wordt dit jaar in Ommen (Zwolseweg 13, 10.00-16.00 uur) het Nederlandse hoofdevenement georganiseerd. Daar kun je meehelpen aan visonderzoek, geven studenten van de Sportvisacademie De Groene Welle vislessen aan kinderen en kun je presentaties bijwonen over vismigratie en het project Ruimte voor de rivier.

Afsluitdijk

Net als ieder jaar is er tijdens Wereldvismigratiedag ook op de Afsluitdijk veel te doen, te zien en te beleven. Rijksuniversiteit Groningen organiseert bijvoorbeeld een dagtrip waarbij verschillende projecten op en rond de Afsluitdijk worden bezocht. Bij Kornwerderzand wordt een veelzijdig programma aangeboden voor jong en oud. Je komt er alles te weten over vismigratie, de Vismigratierivier en andere vispassages. Ook rond het Afsluitdijk Wadden Center zijn verschillende educatieprogramma´s te volgen en wordt voor kinderen van alles georganiseerd. Kijk voor meer info op www.worldfishmigrationday.com.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.