Vismigratie: word jij ook een vriend van de blije vis? (video)

4570
24 mei 2016

Op 21 mei was het Wereldvismigratiedag! Op die dag hebben de initiatiefnemers van de Vismigratierivier een nieuw online vriendenplatform gelanceerd. Het heet Vrienden van de Blije Vis. Met ruim 120 mensen vormden we een Blije Vis. Hiermee ging het platform officieel online!

Blijevis.nl is vanaf nu dé plek om meer te weten te komen over vissen en vismigratie. Verder kan je op het platform alle ontwikkelingen en het nieuws rondom de Vismigratierivier volgen. Bekijk hieronder de video 'Wereldvismigratiedag: Vrienden van de Blije Vis!'Vismigratierivier


Sinds de aanleg van de Afsluitdijk kunnen trekvissen niet langer ongehinderd heen en weer trekken tussen de Waddenzee, het IJsselmeer en het achterland. De Vismigratierivier is een uniek natuurproject dat deze barrière voor trekvissen opheft. Dankzij de permanente opening, een geleidelijke zoet-zoutovergang en verschillende stroomsnelheden in de Vismigratierivier kunnen trekvissen in de toekomst weer vrij zwemmen… En daar worden de vissen heel blij van!In 2015 hebben we gevierd dat de Vismigratierivier er gaat komen en dat was heel goed nieuws! We moeten nog wel even geduldig zijn. Het zal nog zeker 5 jaar duren voordat we de Vismigratierivier kunnen bezoeken. De komende jaren wordt blijevis.nl dan ook de plek om alle ontwikkelingen te volgen.

Meld je aan als Vriend van de Blije Vis


De website www.blijevis.nl is niet alleen een plek voor interessante informatie, maar via het platform kan je ook mee doen aan social media-acties. Een vraag over de Vismigratierivier, vismigratie of over vissen? Je kunt je vragen stellen op het prikbord. Hou je van spelletjes? Dan kun je meedoen aan quizjes en raadsels! Op het platform kan je je ook aanmelden als Vriend van de Blije Vis. Vanaf dat moment ben je onderdeel van de school Blije Vissen. In de toekomst worden voor Vrienden van de Blije Vis ook offline activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van een leuke excursie naar de bouwlocatie van de Vismigratierivier?

Sluit je aan bij de school Blije Vissen en...


  • Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom Blije Vissen, vismigratie en natuurlijk de Vismigratierivier.
  • Win toffe prijzen met online & social media competities
  • Doe mee met unieke activiteiten
  • Verder is het mogelijk om je aan te melden voor een Blije Vissen Brief (nieuwsbrief). De nieuwsbrief ontvang je enkele keren per jaar. Zo ben je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.


Laat de school groeien!


Want hoe meer Blije Vissen, hoe beter. Stuur deze mailing door, deel het platform via social media (Facebook, Twitter, Instagram). Of breng je vrienden op welke manier dan ook op de hoogte! Zo zorgen we samen voor meer betrokkenheid bij en kennis over vismigratie.

Deze Blije Vis heet je van harte welkom!


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.