Nederlandse Loterij geeft symbolische cheque

4176
26 apr 2018

Sportvisserij Nederland heeft van de Nederlandse Loterij een cheque gekregen ter waarde van € 340.012,-. Dit bedrag gaat de organisatie volledig gebruiken voor activiteiten die de sportvisser direct ten goede komen.

De Nederlandse Loterij wil Nederland gelukkiger en gezonder maken en investeert daarom in de Nederlandse samenleving. Dit doen ze door een deel van de opbrengst van hun zeven kansspelen – Staatsloterij, Lotto, Eurojackpot, Miljoenenspel, Lucky Day, Krasloten en Toto – ter beschikking te stellen aan de Nederlandse sport en 18 goede doelen. Zo zijn ze ook partner van TeamNL, hét sportteam dat Nederland vertegenwoordigt op internationaal topniveau.

Symbolische cheque

Jaarlijks draagt de Nederlandse Loterij ongeveer 40 miljoen euro af aan zowel top- als breedtesport. Dit geld wordt via NOC*NSF verdeeld over de 76 sportbonden. Als lid van NOC*NSF krijgt Sportvisserij Nederland over 2017 voor het eerst een financiële bijdrage van de loterij. De symbolische cheque is onlangs overhandigd en daarop stond het prachtige bedrag van € 340.012,-.


Fonds Verbetering Sportvisserij Mogelijkheden

Dit bedrag wordt ingezet voor activiteiten die direct ten gunste komen van de sportvissers en om de zichtbaarheid en aanwezigheid van de federaties en hengelsportverenigingen te vergroten. Zo gaat een deel van het geld naar een uitbreiding van het budget van het Fonds Verbetering Sportvisserij Mogelijkheden. Via dit fonds kunnen hengelsportverenigingen een bijdrage krijgen voor projecten die de sportvisserijmogelijkheden stimuleren en verbeteren. De extra bijdrage van de Loterij moet met name worden ingezet voor het versterken van de sportvisserijmogelijkheden binnen de bebouwde kom. Denk aan voorzieningen aan het viswater, voor de visstand of de sportvissers.


Jeugd

Verder wordt een deel gebruikt om de werving en begeleiding van de jeugd te versterken. Ook gaat er een bedrag naar de ondersteuning van de uitvoering van federatieve werkzaamheden voor de breedtesport, voorkomend uit het wedstrijdbeleidsplan ‘Als team naar de top’ 2016-2020. Tot slot gaat een deel naar het afbouwen van loodgebruik onder sportvissers en stimulering van het gebruik van alternatieven en naar het versterken en beveiligen van automatiseringsprocessen.Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.