Masterclass zeevissen en veel karper in VIS TV XL gemist? (video)

3538
22 mei 2018

Afgelopen zondag was alweer de derde aflevering van VIS TV XL op de buis. Hierin kreeg je tips en tricks van Frank Peene, wereldkampioen zeevissen. Daarnaast had de karper dit keer een hoofdrol. Zo viste Ties een nachtsessie, ging Tamme pennen in de polder en koos Marco voor de methodfeeder aan de Ed Stoopvijver. De aflevering is nu gratis online terug te kijken.

-->Kijk hier de aflevering gratis terug.

Net als in de vorige aflevering is er ook in deze uitzending een hoofdrol weggelegd voor een wereldkampioen. Reporter Daniel Weijers zoekt namelijk Frank Peene op in Westkapelle. Deze Zeeuwse wedstrijdvisser werd eind vorig jaar wereldkampioen kustvissen in Zuid-Afrika. Hij weet als geen ander hoe je een strandvissessie tot een succes kunt maken. Daniel en Frank vangen dan ook de nodige vissen voor de camera en uiteraard krijg je tussendoor tal van handige tips & trucs van de huidig wereldkampioen kustvissen.

Bekijk hier alvast de promo:


Flevokarpers

Verslaggever Ties en Kevin Diederen zetten hun tent op in de Flevopolder voor een nachtelijke karpersessie. Het tweetal wil laten zien dat je met de juiste aanpak ook zonder een uitgebreide voercampagne in relatief korte tijd succes kunt hebben. Dat gaat ze goed af, want terwijl hun hengels nog maar net inliggen meldt de eerste vis zich al. Bij het krieken van de dag weten ze vervolgens nog een serie vissen te vangen. Zodra ook de rest van Nederland ontwaakt, breken zij hun kamp weer op en kijken ze terug op een korte, maar visrijke sessie.


Snel succes voor Ties en Kevin.

Ed Stoopvijver

In het Drentse Roden is onlangs de Ed Stoopvijver geopend. Dit tot voor kort verwaarloosde en vergeten water, is dankzij Hengelsportfederatie Groningen-Drenthe helemaal opgeknapt en er zwemt inmiddels veel karper. Marco Kraal krijgt als voormalig collega van Ed de eer om hier voor het eerst te vissen. Dat doet hij niet alleen, maar met international Ramon Ansing. Met de methodfeeder vangen ze een aantal prachtige spiegelkarpers. Ook Tamme heeft het deze week gemunt op karper (en witvis). Pal achter de IJsselmeerdijk gaat hij pennen tussen Stavoren en Hindelopen. Benieuwd of hij succesvol is en wat er nog meer in de uitzending te zien is? Kijk dan komende zondag vanaf 9.00 naar VIS TV XL op RTL 7.Ramon Ansing en Marco Kraal vissen aan de pas geopende Ed Stoopvijver.

Gratis terugkijken

Het nieuwe hengelsportprogramma VIS TV XL omvat acht afleveringen. Iedere week passeren er veel verschillende vistechnieken, topvissers en interessante onderwerpen de revue. De acht afleveringen van VIS TV XL worden tot 1 juli iedere zondag van 9.00 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7 – zondag 17 juni uitgezonderd in verband met de 24 uur van Le Mans. Kijk voor promo’s, extra informatie en het gratis terugkijken van voorgaande afleveringen op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide