Ernstige vissterfte rivier de Geul na mestlozing

9846
04 sep 2018

De visstand in de kleine rivier de Geul in Limburg is gedecimeerd nadat twee weken geleden uit een gescheurde silo in België mest in het water lekte, melden diverse media. Het Waterschap Limburg spreekt van ernstige milieuschade.

In de Geul komen voor Nederland zeldzame vissoorten als de elrits en de gestippelde alver voor. De beekforel en vlagzalm die de afgelopen jaren in de Geul zijn uitgezet, zouden geheel zijn verdwenen. Medewerkers van het waterschap en leden van lokale visverenigingen hebben de dode vissen geruimd.


Vervolgstappen

Samen met diverse Limburgse visverenigingen heeft het waterschap direct aangifte gedaan bij de Belgische politie. Ze gaan ook samen in gesprek om te achterhalen of dit soort incidenten vaker voorkomen. Met de uitkomst van die gesprekken wil het Waterschap richting de Vlaamse Milieumaatschappij stappen.

Een woordvoerder van het Limburgse waterschap lichtte vanochtend op Radio 1 de vervolgstappen toe. Het interview is terug te luisteren via deze link (vanaf min. 48:55).Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.