Nieuw voor verenigingen: gratis jeugdvergunning aanbieden

5645
02 nov 2018

Vanaf 27 november is het mogelijk om als vereniging de gratis Jeugdvergunning - naast de JeugdVISpas - aan te bieden via www.vispas.nl.

Elke hengelsportvereniging kan op haar eigen website eenvoudig een link plaatsen voor het aanvragen van deze jeugdvergunning via de Online VISpas Bestelmodule.

Wat is de gratis jeugdvergunning precies?

De gratis online jeugdvergunning is hét document om kinderen op een laagdrempelige manier te laten vissen en bedoeld voor kinderen jonger dan 14 jaar, die in de eigen woonomgeving beginnen met vissen.

Deze kinderen blijven bij veel verenigingen ‘onzichtbaar’ omdat zij niet weten dat zij een schriftelijke toestemming nodig hebben of omdat de ouders eerst even willen aankijken of hij/zij het vissen ook echt leuk vindt.

Jaarlijks gaan meer dan een kwart miljoen kinderen vissen. Nog geen 50.000 hiervan zijn lid van een hengelsportvereniging. Om contact te leggen met de resterende 200.000 kinderen moet je als vereniging de drempel om te gaan vissen zo laag mogelijk houden.

Via de link op de verenigingswebsite kunnen kinderen eenvoudig een op naam gestelde gratis jeugdvergunning aanvragen voor het vissen met één hengel en een beperkt aantal aassoorten. Op een digitaal formulier vullen zij hun naam, adres, geboortedatum en geslacht in en vervolgens kunnen zij hun jeugdvergunning direct zelf printen.


Voordelen van registratie

Kinderen die een gratis jeugdvergunning invullen en downloaden zijn meteen geregistreerd en zichtbaar in HSV Leden. De gegevens kun je als vereniging gebruiken om met de vergunninghouders te communiceren over bijvoorbeeld leuke jeugdactiviteiten. De geregistreerde kinderen krijgen vier keer per jaar gratis het Stekkie Magazine van Sportvisserij Nederland thuisgestuurd, met vistips, visverhalen én informatie over de JeugdVISpas.

Sportvisserij Nederland stuurt bovendien twee keer per jaar een e-mail naar de jeugdvergunninghouders, waarin ze worden geïnformeerd over de voordelen van de (Jeugd)VISpas. Hierbij is ook een directe link naar de VISpas bestelmodule van de vereniging opgenomen.

Perfect vervolg op een visles

Via de vislessen worden jaarlijks duizenden schoolkinderen bereikt (in 2018 bijna 15.000). Deze kinderen zijn na afloop van de visles zonder uitzondering erg enthousiast over het vissen. Een perfect moment om ze te wijzen op de gratis jeugdvergunning! Als vereniging kun je deze informatie aanbieden op een flyer, dat in het tasje gaat dat alle kinderen na afloop van de les krijgen.Ook voor jouw vereniging? We helpen je graag!

Wil jouw vereniging ook een online gratis jeugdvergunning op de website aanbieden? Neem dan contact op met Daniël Weijers van Sportvisserij Nederland via dit mailadres of telefonisch via 030-6058442.

Let op!
Bij verenigingen die al een gratis online jeugdvergunning aanbieden moet binnenkort de link op de website worden gewijzigd. Voor de verenigingen die een website hebben via MijnHSV.nl zullen wij de link naar de bestelmodule na 27 november omzetten. Andere verenigingen kunnen de link naar de module uit HSV Leden halen. De url wordt getoond als ze de module aanzetten.

Gerelateerde berichten
28 jun 2018 Het Kamper visfestijn een groot succes 3483 De hengelsportvereniging Ons Vermaak Kampen heeft afgelopen week voor de tweede keer ‘Het Kamper visfestijn’ georganiseerd. Hierbij konden ruim 300 leerlingen van 10 scholen op een leuke manier kennismaken met het sportvissen. De vereniging heeft hiermee niet alleen veel kinderen enthousiast gemaakt voor het sportvissen, maar ook veel positieve publiciteit gegenereerd. 01 mrt 2018 Gratis online jeugdvergunning 19533 Het uitgeven van een gratis jeugdvergunning voor het vissen met één hengel verlaagt de drempel voor kinderen om met een document te gaan vissen. In de praktijk blijkt echter, dat deze jeugdvergunninghouders meestal niet geregistreerd worden. En dus mist de vereniging de kans om met deze vissende jeugd contact te leggen, om ze (beter) te leren vissen en met vis om te gaan. Maar vooral ook om ze te binden aan de vereniging! 01 mrt 2018 Vislessen in Stekkie Magazine 4244 Vandaag krijgen alle JeugdVISpashouders en geregistreerde jeugdvergunninghouders het Stekkie Magazine in de bus. in dit maartnummer is een complete rubriek besteed aan de vislessen, die jaarlijks op honderden scholen in Nederland worden gegeven. Bij het magazine zijn twee exemplaren van de folder 'Visles op de basisschool' gevoegd en de lezers worden opgeroepen om deze te overhandigen aan de leerkrachten van groep 7 en 8. Op deze manier verwachten we een verdere toename van het aantal aanvragen van vislessen, waardoor ook komend jaar weer duizenden kinderen wat meer leren over de onderwaterwereld en zélf ervaren hoe leuk en spannend het is om te gaan vissen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.