Update Fishing World Games

3212
13 feb 2019

In Zuid-Afrika zijn bij de Fishing World Games de eerste WK's al halverwege. Hoe staat Team Holland er inmiddels voor en wat kunnen we verwachten van de WK's die nog volgen?

Bij het WK Kust Heren heeft Nederland nog een forse inhaalslag te maken. Het team, onder leiding van Arthur van Tienen, staat momenteel achtste met nog twee wedstrijddagen te gaan. Opvallend in het individuele klassement is dat de top drie volledig uit Spanjaarden bestaat. De hoogste notering voor Nederland is de tiende plek voor Frank Peene. Van Tienen heeft nog steeds vertrouwen in een medaille, mits zijn team de laatste twee wedstrijddagen sterk vist.

WK Kust Dames

Bij het WK Kust Dames staat Nederland momenteel op een fraaie vierde plaats achter Kroatië, Engeland en Spanje, met een medaille dus nog binnen bereik. In het individuele klassement staat Christel Verhage heel knap eerste. Vandaag en morgen volgt de ontknoping van het WK. Coach Marcel Noort signaleert een stijgende lijn en spreekt van een geweldige sfeer in de groep. De wil om te winnen is sterk.


Sharona Mol-de Winter met een fraaie gitaarrog.

WK Karper

Bij het WK Karper staan de mannen er niet al te best voor met een 22e plek. Er worden karpers gevangen, maar om mee te doen in de top is het niet genoeg.


Er wordt wel degelijk karper gevangen.

WK Feeder

De heren van het feederteam bereiden zich voor op de twee wedstrijddagen van aanstaande zaterdag en zondag. Veelbelovend is dat ze het zogenaamde ‘voortoernooi’ (ook wel de South Africa Open Feeder) hebben gewonnen. Coach Arnout van de Stadt heeft er zin in: “Na het behalen van de winst in de Challenge gaat de strijd om de grootste prijzen nu echt beginnen. Tijdens de eerste officiële training op het wedstrijdparcours wisselden de weersomstandigheden sterk. Dat de vangsten nog wat bij de verwachtingen achterblijven, komt waarschijnlijk doordat er enkele weken niet is gevist. De mannen vingen toch al een aantal mooie vissen we denken dat de vangsten verder verbeteren naarmate er meer wordt gevist en gevoerd.”

WK Dames

Ook voor het WK Dames is de trainingsweek in volle gang. De visserij blijkt moeilijk omdat de vis nog aan de overkant van het kanaal ligt. Ook het weer is opvallend onstuimig: zon, regen en zelfs onweer wisselen elkaar in rap tempo af. Een fraaie opsteker tot nu toe is de vangst van een vijf kilo zware karper door Kira Epping. De wedstrijddagen zijn vrijdag en zaterdag.


Zon, regen en zelfs onweer wisselen elkaar in rap tempo af tijdens de trainingsweek.

WK Masters

Het WK Masters vindt plaats op hetzelfde parcours als dat van de dames. Bondscoach Albert Meijer spreekt van een moeizame visserij, maar was toch te spreken over de tweede trainingsdag. De vangsten varieerden in gewicht tussen de 2,5 en 8,5 kg. Tussen de vele 'Moggels' kwam soms ook een meerval of graskarper voorbij. Meijer heeft het idee dat zijn team de tactiek aardig door begint te krijgen. De wedstrijddagen zijn donderdag en vrijdag.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.