Hét VISblad Online april (video)

18298
21 mrt 2019

Terwijl de lente is begonnen - sinds gisteren officieel - kunnen abonnees van Hét VISblad vanaf vandaag de hagelnieuwe april-editie op hun deurmat treffen. In dit nieuwe nummer vissen we onder meer op voorjaarskarper en geven maar liefst zeven specialisten hun gouden tips voor succesvol vissen op barbeel.

Voor de nieuwe editie van VISblad TV toog hoofdredacteur Joran Bal naar het Afleidingskanaal ten noord-oosten van Zutphen, waar hij van Henri Wermelink (52) een masterclass 'finesse feederen' kreeg. Tijdens de opnames werd al snel duidelijk dat de geboren Achterhoeker kanalen zoals deze in zijn regio goed kent - én dat hij er met zijn verfijnde techniek en materiaal uitstekend witvis weet te vangen. Benieuwd hoeveel brasem en voorn Henri daadwerkelijk in het net kreeg? We verklappen alvast dat er een knots van een brasem bij zat. Check gauw onderstaande video en lees voor nog veel meer tips over zijn visserij het bijbehorende artikel (pag. 20 t/m 23) in het blad.


Karpers in het vroege voorjaar

In de karperrubriek lees je dit keer hoe Dennis Scherjon in het vroege voorjaar de nog ietwat trage, 'slaperige' karpers in Amsterdams cultuurwater belaagt. Zijn aanpak - een doordachte stekkeuze en vaak verkassen - blijkt niet alleen vermakelijk, maar ook bijzonder effectief in deze periode van het jaar. Dennis figureert deze editie trouwens tevens als 'covermodel' - de redactie had dan ook ruime keuze aan fraaie foto's uit de meest geslaagde karperreportage die we ooit met Hét VISblad gemaakt!Loodvrij: dat zijn wij!

Voor de roofvisrubriek gingen redacteuren Joran Bal en Robert de Wilt op pad om eigenhandig te ervaren hoe het vissen met tungsten jigkoppen bevalt. Lood is namelijk hard op weg om ook uit de hengelsport te worden verbannen. Op pagina 34 t/m 38 lees je hun ervaringen en uitgebreide oordeel. We kunnen je alvast verklappen dat tungsten een aantal duidelijke voordelen biedt ten opzichte van lood en in het artikel wordt hier dieper op ingegaan.Spraakwater

In 'Spraakwater' geven we dit keer het podium aan Manon Tentij, Hoofd Bescherming bij Vogelbescherming Nederland. Zij schetst waarin sportvissers en vogelliefhebbers elkaar vinden en legt haarfijn uit waarom juist Nederland de internationale plicht heeft om zich over bedreigde (water)vogels te ontfermen.En meer!

Naast deze verhalen lees je natuurlijk nog veel meer interessants in het aprilnummer van Hét VISblad. Zo krijg je van zeven notoire specialisten elk één gouden tip voor het vissen op de koning van het stromende water: de barbeel. Verder duiken we in de wondere wereld van de sportvisgames en zoomen we in de zeevisrubriek in op de 'nieuwkomers' langs onze kust. In de rubriek 'Wist je dat?' gaan we de diepte in over de mysterieuze Groenlandse haai en natuurlijk kun je ook weer uitzien naar een kersverse column van Jochem Myjer. Alvast veel leesplezier toegewenst!

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts €12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.