Terugkijken: Van zeelt tot forel in VIS TV XL (video)

14853
03 jun 2019

Kromme hengels, grote vissen, halsbrekende toeren en spannende drills: aflevering 4 van VIS TV XL barstte van het spektakel. Daniël Weijers viste met Tamme Smit op drie nieuwe VISpaswateren in Friesland, waar ze al snel ontdekten dat er karper en grote zeelt zwemt. Tamme deinsde niet terug voor een nat pak. Marco Kraal leerde van revalidatiearts Kees Emmelot wat vissen zo gezond maakt. De grote brasems die ze vingen dragen daar ongetwijfeld aan bij.

De gehele aflevering is nu terug te kijken op Vistv.nl en RTLXL. Check hieronder alvast de promo.

In de natuurlijke visvijver van forellenpark de Pingo vist Jan-Willem Wijers samen met expert Rafaël Rozema. Met verschillende aassoorten en technieken – waaronder de dobber en klein kunstaas – probeert het duo de forellen te verleiden. Thom Beentjes gaat op pad met oud-wereldkampioen Sjors Milder, die hem aan De Spuiboezem in Rilland een lesje hogeschool feederen geeft – mét resultaat. Kijken dus! Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.


Marco Kraal viste samen met revalidatiearts Kees Emmelot op brasem.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt voorbij, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.