Nederland nét naast podium bij WK-Feeder voor clubteams

3491
21 mei 2019

Nederland is tijdens het WK-Feeder voor clubteams in Portugal nét buiten de prijzen gevallen. Ondanks een sterke inhaalrace op de laatste wedstrijddag eindigde de 'Dutch feeder squad' op de vierde plek.

De visserij aan de rivier 'Raia' - in de omgeving van Cabeção, zo'n 100 kilometer ten oosten van Lissabon - was er een van uitersten. De beste vangsten werden genoteerd in sector A, een traject van 65 tot 75 meter breed dat apart lag van de overige sectoren. Hier werd uitsluitend relatief grote vissen (veelal karpers en barbelen) met een gewicht tussen de 500 gram en 3 kilogram gevangen. In de andere sectoren gaf tijdens beide wedstrijddagen één barbeel of karper al garantie op een goede uitslag. 

Volop alvers

Bijna overal aan het parcours bleken behoorlijk grote aantallen alvers aanwezig. Deze kleine visjes zijn met hun geringe gewicht - van vier tot acht gram - geen ideale vissoort om met de feederhengel te vangen. In Nederland wordt er bovendien zelden of nooit gericht opgevist; een moeilijk uitgangspunt voor het Nederlandse team om de tactiek te bepalen.Gecombineerde aanpak

Omdat tijdens de trainingsdagen was gebleken dat de karpers en barbelen telkens vooral in het eerste en laatste uur van de wedstrijden aasden, kozen de Nederlanders voor een gecombineerde aanpak. Direct bij aanvang van de wedstrijd viste het team een half uur tegen de overkant in de hoop op een snel bijtende karper - kwam die niet, dan schakelde het team over naar de alvers op zo'n zeven meter uit de eigen oever. Met een flinke worm of maiskorrel werd het laatste half uur nog geprobeerd een barbeel te vangen op een rijkelijk aangevoerde stek. Met deze aanpak eindigde Nederland op dag één met 32 punten op de vijfde plaats in de tussenstand.

Flink rekenen

Op de tweede dag hanteerde het team dezelfde tactiek, met in enkele vakken íets meer focus op de alvers. Het werd een super spannende dag. Verschillende teams haakten mooie vissen in de laatste minuten van de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd was het flink rekenen. Nederland bleek zijn positie in het klassement iets te hebben verbeterd, maar eindigde net naast het podium op de vierde plaats.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.