Terugkijken: VIS TV XL afl. 8

10678
29 aug 2019

Heb jij het afgelopen seizoen uitzendingen van VIS TV XL gemist? Aanstaande zondag kun je de slotaflevering terugkijken.

In deze veelzijdige, bomvolle uitzending komen nog één keer alle presentatoren en uiteenlopende onderwerpen voorbij. Daniël Weijers vangt samen met Marco Kraal volop brasem vanaf de oevers van een camping aan de Overijsselse Vecht. Verder stroomafwaarts, nabij een stuw, vissen de twee op winde met een drijvende broodkorst. In vissersdorp Urk stapt Marco aan boord van de kotter van beroepsvisser Paulus de Boer voor een bezoek aan de Marker Wadden. Varend over het Markermeer legt hij uit hoe de visstand zich de laatste jaren ontwikkelt.

Snoek in Alblasserwaard

Presentator Thom Beentjes gaat in Zuid-Limburg op pad met witvisspecialist Sjors Milder. Samen vissen ze met de vaste stok in een typische parkvijvertje van HSV De Karper uit Voerendaal, dat barstensvol zit met kleine karpertjes, brasem en zeelt. Presentator Jan Willem Wijers laat zich door roofvisexpert Simon Torenbeek op sleeptouw nemen in de oer-Hollandse polders van de Ablasserwaard. Samen vissen ze op snoek. In Leeuwarden brengt presentator Tamme Smit een bezoek aan een jeugdvisdag. Daar vermaken zo’n vijftig jonge sportvissertjes zich een dag lang vissend vanuit bootjes én met activiteiten aan de waterkant.

Kijken dus: aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7.Met én zonder hengel

In VIS TV XL gaan de reporters deze zomer meestal mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken van Nederland en bij bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. Zo zoomen ze in op de migratie van Atlantische forel, bezoeken ze nieuwe VISpaswateren en krijgt de bestrijding van visstroperij aandacht.

Praktische tips

Vissen doen de reporters deze zomer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt in het programma voorbij, waaronder streetfishing, karper-, wit-, roof-, vlieg- en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten uit het hele land. Zowel de beginnende als gevorderde sportvisser kan aan VIS TV XL zijn hart ophalen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.