Vislessen voor meer dan 15.000 kids

3423
12 aug 2019

Het Vissenschool-programma van Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties is ook dit jaar weer een groot succes. Meer dan 15.000 kinderen maken in 2019 kennis met de onderwaterwereld en sportvissen dankzij de inzet van enthousiaste VISmeesters en vrijwilligers bij hengelsportverenigingen.

Het aantal vislessen zit ook in 2019 weer in de lift. In 2018 werden 650 lessen gegeven aan groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de laagste klassen van het speciaal voortgezet onderwijs. Begin augustus staat de teller al op bijna 600 lessen. Via www.vissenschool.nl krijgt Sportvisserij Nederland nog steeds aanvragen binnen.

Vrijwilligers

Nadat een aanvraag is binnengekomen pakken de federatieve jeugdmedewerkers deze op door een VISmeester en een team van vrijwilligers aan de school te koppelen. Meestal is dat snel geregeld, maar soms kost het wat meer moeite en worden meerdere hengelsportverenigingen in de omgeving van de school benaderd om voldoende vrijwilligers te krijgen. Ook wordt aan scholen gevraagd om enkele vissende (groot)ouders te regelen die als assistent aan de waterkant kunnen fungeren. Zo kunnen meer aanvragen voor vislessen worden gehonoreerd.

Enthousiasme

Tijdens een visles raken de leerlingen zonder uitzondering in de ban van de onderwaterwereld en het vissen. Zo krijgen ze meer oog voor de natuur in hun eigen woonomgeving en ervaren ze hoe leuk en rustgevend het vissen kan zijn. Vrijwel overal wordt door de kinderen in de weken na een visles volop gevist in de wateren dichtbij school. Veel verenigingen weten de jeugd enthousiast te houden door een gratis (online) jeugdvergunning, een vervolgcursus ‘Vissen voor kids’ en andere leuke activiteiten aan te bieden. Zo groeit het maatschappelijk fundament van de sportvisserij van onderaf.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.