Meerval in de media

14238
14 aug 2019

Dankzij de vangst van twee enorme exemplaren in één week - beide meer dan twee meter lang - was de meerval de afgelopen dagen volop in de media. Vrijwel alle grote nieuwszenders besteedden aandacht aan deze bijzondere vis.

Onder meer NOS, Telegraaf, RTL Nieuws en Nu.nl waren volledig in de ban van de meerval. Bioloog en VIS TV-presentator Marco Kraal werd welhaast platgebeld met vragen over Silurus glanis. Voor de camera van RTL Nieuws legde hij namens Sportvisserij Nederland uit waarom de meerval tegenwoordig goed gedijt in ons land, waarmee de kans groot is dat we in de toekomst meer van deze vissen gaan zien. Ook in het Jeugdjournaal
(min. 6:36) van dinsdag 13 augustus kwam de 'meervalkoorts' aan bod. Mensen die gaan zwemmen hoeven zich geen zorgen te maken, omdat wij als prooi veel te groot voor meerval zijn - zo legden Kraal en andere biologen ook uit in het nieuws.


Nieuwsoverzicht

De enorme nieuwsstroom over de meerval kwam mede op gang dankzij De Gelderlander en het AD, die aan de opzienbarende vangsten een reeks berichten wijdden. Hieronder vind je een overzicht van de berichtgeving in diverse media. Klik op de titel om het item te bekijken.

Officiële record

Het officiële Nederlandse record meerval volgens de BNRZ-richtlijnen staat nog altijd op 222 centimeter. Dat houdt sportvissers die grote meervallen vangen natuurlijk niet tegen om een recordclaim in te dienen. Check hier waar je bij het meten en fotograferen van een  mogelijke recordvis op moet letten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.