Nieuw Nederlands record snoek: 138 cm!

49597
29 okt 2019

Het oude BNRZ-record snoek van 134 centimeter – gevangen door Nico Molkens in maart 2017 – is onlangs verpulverd met een vis die maar liefst vier centimeter langer is. Daarmee staat het officiële Nederlands record snoek nu op 138 centimeter.

Met een ongeëvenaarde dreun greep de betreffende snoek op 12 oktober het kunstaas van Siegfried Schön. Bij de aanbeet klapte zijn hengelsteun om, maar de geboren Duitser - die in België woont, maar hoofdzakelijk in Nederland vist - bleef koel en besliste de strijd na een pittige dril in zijn voordeel.

Na een vakkundige blik op de foto’s van de vis op de meetplank kon de recordcommissie van de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen (kortweg BNRZ) Siegfried feliciteren. Hier kun je zien dat deze kapitale snoek nu de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen aanvoert.
De BNRZ wordt gerund door de redactie van Beet Sportvissersmagazine, in samenwerking met Sportvisserij Nederland. Samen vormen zij ook de recordcommissie die zich buigt over de ingediende recordclaims.Vanwege de enorme lengte van de snoek moest Siegfried de meetlintfoto in de 'panorama-stand' maken.


Kort nadat Siegfried de kapitale snoek had teruggezet en de beelden ervan via zijn Instagram account (@hetvishuis) had gedeeld, ging zijn vangst 'viral' en stond zijn telefoon roodgloeiend. Op zijn pagina vind je onder meer een filmpje van de vangst.

Binnenkort in Hét VISblad

Ook bij Sportvisserij Nederland vielen de monden open bij het zien van de foto’s van dit 'monster'. De redactie van Hét VISblad zat aan de telefoon gekluisterd toen Siegfried in geuren en kleuren over zijn recordvangst vertelde. Dat volledige verhaal kun je tegemoetzien in het decembernummer van Hét VISblad, dat bij alle ruim een half miljoen VISpashouders gratis wordt thuisbezorgd. Deze speciale regio-editie bevat - naast o.a. een rijke mix aan reportages, landelijk sportvisnieuws en een vooruitblik op VIS TV 2020 - bovendien een 8 pagina's tellend middenkatern met sportvisnieuws uit jouw eigen federatiegebied.

Vóór die tijd kun je nog een nieuwe video verwachten waarin Sportvisserij Nederland je duidelijk uitlegt hoe je jouw vangsten nou eigenlijk op correcte wijze meet en vastlegt. Door je aan die richtlijnen te houden, kun je bij het vangen van een mogelijk record ook een geldige recordclaim indienen bij de BNRZ.


Gerelateerde berichten
14 aug 2019 Meerval in de media 14260 Dankzij de vangst van twee enorme exemplaren in één week - beide meer dan twee meter lang - was de meerval de afgelopen dagen volop in de media. Vrijwel alle grote nieuwszenders besteedden aandacht aan deze bijzondere vis. 23 nov 2018 Nederlands record roofblei weer verbroken 19074 Nederland: klein land, grote vissen! Onlangs is het BNRZ-record roofblei voor de tweede keer dit jaar verbroken. 14 mrt 2017 Samenwerking BNRZ records 7525 Beet en sportvisserij Nederland hebben de handen in een geslagen en gaan samen de Beet Nederlandse Recordlijst Zoetwatervissen vernieuwen. 27 jul 2012 Ruwe haai van 161 cm uit Oosterschelde 27695 Zeehengelsportlezer Peet Bogaard uit Steenbergen heeft het geflikt! Hij wist de afgelopen week in de Oosterschelde een ruwe haai te vangen van 1 meter 61 lang en met een geschat gewicht van ruim 20 kg! En daarmee is dit de langste zeevis die ooit in Nederland met de hengel werd gevangen. 22 jun 2011 Snoek van 1.82 meter?! 36231 De snoek heeft een groot verspreidingsgebied, dat zich uitstrekt over de gematigde klimaatzones in de Verenigde Staten, Europa en Azie. Groot zijn ook de “verhalen” over formaten, ouderdom en dergelijke. Een lengte tot 5 meter en een leeftijd tot 100 jaar komen voor in de mythen en sagen over deze aansprekende vissoort. 16 sep 2010 Ruisvoorn record van meer dan 2,3 kilo 13964 Een Engelse karpervisser landt voor het eerst een ruisvoorn van meer dan 5lb (5 lb = 2,27 kilo) en verbreekt daarmee een stokoud record.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.