Vispark Toms Creek gaat loodvrij

4182
13 dec 2019

Vispark Toms Creek in Lelystad gaat het loodgebruik op haar visvijvers sterk terugdringen. Alle ruim 200 huurhengels zijn vanaf nu voorzien van werpgewichten en verzwaringen van staal. Ook verkoopt Toms Creek onder eigen label de stalen sinkers bij haar dobbersetjes.

Toms Creek – een groot vispark met forel-, karperen ‘avonturenvijvers’ – is het eerste commerciële vispark dat de overstap maakt naar loodvrij vissen. “We willen een voorbeeld zijn voor andere commerciële visvijvers”, zegt eigenaar Tom Bremer. “Toms Creek trekt veel jonge en beginnende sportvissers, zodat we (met ondersteuning van Sportvisserij Nederland) de nieuwe generatie sportvissers willen stimuleren om loodvrij te vissen. Daarnaast is het een geruststellend gevoel voor onze werknemers, vrijwilligers en gasten dat ze niet meer met lood in aanraking komen.”

Voordelen staal

Bovendien biedt het gebruik van stalen verzwaringen verschillende praktische voordelen. Bremer: “De stalen egg sinkers zijn perfect om onze dobbers voor het forelen avontuurlijk vissen te verzwaren. Vroeger hadden we verschillende gewichten nodig, nu kunnen we met
één gewicht van 3,5 gram voor beide visserijen uit de voeten. Voor de bodemvisserij gebruiken we 21 grams stalen casting sinkers. Al deze gewichten zijn van hoge kwaliteit, strak afgewerkt en niet al te duur.” Aangezien de stalen sinkers magnetisch zijn, kunnen door lijnbreuk verspeelde gewichten weer gemakkelijk uit het water worden gehaald.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.