Vrienden van de Noordzee

2326
19 mrt 2020

Sportvisserij Nederland is Vriend van de Noordzee en ondersteunt zo Stichting Duik de Noordzee Schoon. Deze stichting bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die middels duikexpedities scheepswrakken schoonmaken en daarbij de schoonheid van de Noordzee in beeld brengen.

Sinds de oprichting van Stichting Duik de Noordzee Schoon hebben duikers in veertien expedities meer dan 50.000 kg visnetten van 164 wrakken verwijderd.

Aan wrakken en de daarop achtergebleven netten zitten ook aanzienlijke hoeveelheden (vis)lood en lijnen. In het kader van de Green Deal Sportvisserij Loodvrij zet Sportvisserij Nederland zich in om deze wrakken schoon te maken en te houden. Schone wrakken betekenen immers dat sportvissers minder snel vast komen te zitten en dus minder materiaalverlies optreedt.Uiteraard  adviseert Sportvisserij Nederland om ook bij het wrakvissen alternatieven voor lood – zoals gewichten van gietijzer – te gebruiken.

Meer steun welkom

Wil jij met jouw bedrijf ook Vriend van de Noordzee worden en zo de Stichting Duik de Noordzee Schoon ondersteunen? Kijk dan snel op  www.vriendenvandenoordzee.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.