Corona: beperking sportvisevenementen

34802
19 mrt 2020

Update 24 maart 2020! Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft Sportvisserij Nederland gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid.

Update 24 maart


Op maandag 23 maart jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot en met 1 juni alle evenementen – ongeacht groepsgrootte, aard en doel – verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden, wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij.

Sportvisserij Nederland hecht zeer aan de naleving van deze aangescherpte regels, omdat we net als iedereen willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Sportvissers die toch willen gaan vissen om een frisse neus te halen, krijgen van Sportvisserij Nederland het dringende verzoek om de volgende richtlijnen in acht te nemen:

- Ga in je eentje vissen, ook als je met een boot het water opgaat.
- Kies je stekken liefst in landelijk gebied, zodat je weinig andere mensen tegenkomt.
- Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.

Blijf gezond

Dat de regels op dit moment zwaar voelen, is niet voor niets: ze zijn van groot belang voor onszelf en voor anderen. Houd je er dus aan en blijf gezond, dan kunnen we hopelijk snel weer als vanouds sportvissen.

Houd onze site en facebook in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.


Update 19 maart


Door Sportvisserij Nederland georganiseerde evenementen/ wedstrijden en competities gepland tot 15 april worden gestaakt. Verdere besluitvorming over de periode na 15 april volgt zodra er meer bekend is over de adviezen van het RIVM en de Nederlands Overheid. Dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities. Andere sportbonden hebben vergelijkbare maatregelen getroffen. 

Alle bijeenkomsten op het kantoor te Bilthoven worden per direct gecanceld tot en met 6 april aanstaande.

Ook cursussen en andere evenementen zoals themadagen en vrijwilligersdagen zullen geen doorgang vinden. Ook bijeenkomsten met minder dan 100 personen. Betrokkenen worden hierover geïnformeerd. Sportvisserij Nederland wil bijdragen aan het indammen van het coronavirus en verdere verspreiding van het virus voorkomen.

Kampioenschappen


Naast een oproep tot beschermende maatregelen heeft het CIPS besloten een aantal kampioenschappen voorlopig niet of alleen onder voorbehoud te laten doorgaan. Voor Team Holland gaat het om de volgende WK’s:

  • Het WK Bootvissen in België (Blankenberg) dat gepland stond van 9 tot 16 mei is voorlopig geannuleerd.
  • Het WK Feeder Clubs in Bulgarije (30 en 31 mei) en het WK Masters in Slovenië (6 en 7 juni) gaan voorlopig door.

-> Lees hier meer informatie over de gevolgen voor (inter)nationale competities

Nieuws en ontwikkelingen


Sportvisserij Nederland zal de nadere berichtgeving omtrent het coronavirus nauwgezet blijven volgen en via dit bericht op onze website en onze Facebookpagina iedereen op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen.

Mocht de overheid of NOC*NSF verdere maatregelen treffen die ook van invloed zijn op de hengelsport dan zullen wij deze direct doorvoeren en daarover communiceren.

Grote solidariteit, ook in de sport


Iedereen in Nederland wordt door de maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook de sport. Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van dit virus zodat we met zijn allen de mensen die een groter risico lopen zo veel mogelijk afschermen.

Sporters, trainers, coaches, zzp-ers, clubs, bonden en ook andere sportaanbieders hebben van de ene dag op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote financiële gevolgen.

Terecht doet de overheid, gevolgd door vrijwel alle maatschappelijke organisaties een beroep op ons allen om solidair te zijn. We merken dat er binnen de sport ook grote bereidheid is om de negatieve gevolgen van deze noodzakelijke maatregelen samen te dragen. De solidariteit is groot.

Het is goed om te zien dat om ons heen bij de verschillende overheden hard gewerkt wordt aan het voorkomen van te grote negatieve gevolgen van de genomen maatregelen.



NOC*NSF is samen met de sportbonden in gesprek met de rijksoverheid en de gemeenten om te bezien hoe de nu door hen gecreëerde noodmaatregelen en noodfondsen er aan kunnen bijdragen dat de sport in Nederland ook na deze crisis haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken.


Dossier


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.