Update 15 april 2021 - Tijdens de persconferentie op 13 april 2021 over de coronamaatregelen zijn er door het kabinet geen versoepelingen aangekondigd voor de sport en daarmee voor de wedstrijdvisserij. De huidige regels om de pandemie te bestrijden blijven voorlopig nog onveranderd. Het kabinet wil de komende drie maanden de samenleving gaan openen afhankelijk of het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen afneemt.
Er zijn 6 stappen geformuleerd in het Openingsplan. Op 20 april wordt besloten of de 1e stap kan worden ingezet, waarmee bijvoorbeeld de avondklok wordt afgeschaft.
Coronaregels voor sportvisserij
Wat betreft de sportvisserij gelden tot in ieder geval 28 april onderstaande regels:
- Algemene basisregels: handen wassen – minimaal anderhalve meter afstand houden – testen en thuisblijven bij klachten.
- Kinderen tot en met 17 jaar mogen samen vissen. Zij mogen binnen hun hengelsportvereniging onder leiding van een instructeur samen trainen en tegen elkaar wedstrijdjes vissen.
- Vanaf 18 jaar mag je met maximaal één ander persoon samen vissen op 1,5 meter afstand (in een boot of langs de waterkant). Viswedstrijden mogen niet worden georganiseerd.
- Avondklok: je mag niet naar buiten tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends. Nachtvissen is dus niet toegestaan.
Update corona 25 maart
avondklok verschoven en verlenging maatregelen. In de persconferentie van 23 maart maakte het kabinet bekend dat alle huidige maatregelen worden verlengd tot en met 20 april. Dit omdat nog steeds te veel mensen besmet raken met het coronavirus en ook de druk op ziekenhuizen nog te hoog is. Vanaf woensdag 31 maart gaat de avondklok 1 uur later in.
Je mag dan niet naar buiten tussen 22:00 uur ’s avonds en 04:30 uur ‘s ochtends.
Vanaf 16 maart gelden er al wel een paar kleine correcties op een aantal al bestaande maatregelen. Zo mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Daarbij moeten ze wel 1,5 meter afstand houden. Tot en met 26 jaar was sporten in teamverband bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder 1,5 meter afstand te houden.
Wedstrijdvissen
Omdat wedstrijdvissen niet op een sportaccommodatie plaatsvindt, geldt het bovenstaande helaas niet voor de wedstrijdvisserij. Viswedstrijden zijn dus nog steeds niet toegestaan. De uitzondering hierop vormen kinderen tot en met 17 jaar. Zij mogen buiten in grotere groepen of teams sportvissen en wedstrijden vissen met andere leden binnen de hengelsportvereniging.
Gemeenten mogen sportactiviteiten organiseren of goedkeuren op locaties buiten de sportaccommodaties, voor het eventueel trainen in groepjes van 4 personen (wel met behoud van 1,5m afstand). Daarvoor kan bij de gemeente een aanvraag worden gedaan. Verder gelden de algemene regels zoals vermeld op de website van de Rijksoverheid (thema sport).
Sportvisserij Nederland heeft een besluit genomen over de start van wedstrijdseizoen 2021. De landelijke wedstrijden die april staan gepland worden doorgeschoven naar de (reeds geplande) uitwijkdata. Dit houdt het volgende in:
- Het eerste weekend van de TTC Feeder wordt verplaatst van 9, 10 en 11 april naar 25, 26 en 27 juni. Let op: ook de locatie verandert, dit wordt het Eemskanaal.
- De eerste wedstrijd van het NK Bootvissen wordt verplaatst van 11 april naar 20 juni (locatie blijft Neeltje Jans)
- De eerste NTC Kustvissen wordt verplaatst van 17 april naar 5 juni. Let op: ook de locatie verandert, we gaan nu naar Domburg of Groote Keeten
Kijk voor meer informatie over de persconferentie van 23 maart op de
website van de Rijksoverheid.
Op dinsdag 13 april beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 20 april nodig zijn.
Update 23 februari
Hoewel de vooruitzichten met een derde golf op komst volgens het kabinet verre van rooskleurig zijn, heeft het toch besloten om de coronamaatregelen iets te versoepelen. Dit omdat de sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie na een jaar flink op beginnen te tellen.
Het kabinet neemt met de versoepeling van de maatregelen iets meer risico, maar doet dit beperkt en weloverwogen. De lockdown en de avondklok blijven daarom tenminste tot en met 15 maart van kracht. Ga je dus alleen of met een vismaat op pad – twee personen is de maximale groepsgrootte, met uitzondering van mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen t/m 17 jaar – om vissend een frisse neus te halen, zorg dan dat je voor 21:00 uur weer thuis bent. Houd daarbij altijd minimaal 1,5 meter afstand aan (ook als je vanuit een boot vist) en neem de hygiëneregels in acht.
Detailhandel en buitensport
Onderdelen van de nieuw afgekondigde maatregelen zijn dat de detailhandel vanaf 3 maart open mag voor winkelen op afspraak en jongeren tot en met 26 jaar weer samen buiten mogen sporten op sportaccommodaties. Dit betekent dat de deuren van de hengelsportzaak voorzichtig op een kier gaan, zodat je voer, aas en allerlei ander materiaal weer in de winkel kunt uitzoeken en afrekenen. Binnen de wedstrijdvisserij worden de mogelijkheden ook ietwat verruimd. Jongeren tot 27 jaar mogen in teamverband trainen en onderlinge wedstrijden zijn ook toegestaan – mits dit met het eigen team binnen de club plaatsvindt. Wedstrijden en competities blijven tot nader order verboden.
Extra aandacht
De risico’s die de verruimingen met zich meebrengen, is dat het naleven van de basisregels extra aandacht verdient. Dit geldt voor de hygiëneregels zoals handen wassen, niezen in de elleboog en het dragen van een mondkapje waar dit moet. En ook voor de regels voor 1,5 meter afstand houden en drukte vermijden door zo veel mogelijk thuis te werken en blijven. Thuisblijven en testen bij milde klachten en na een positieve test samen met huisgenoten in quarantaine gaan doen ertoe, juist nu.
Kijk voor meer informatie over de persconferentie van 23 februari op de website van de Rijksoverheid.
Op maandag 8 maart beoordeelt het kabinet welke maatregelen vanaf 16 maart nodig zijn.
> Meer over corona en sportvissen lees je in ons dossier.
Update Corona 22 januari: avondklok
Vanwege het nog altijd grote aantal besmettingen met het coronavirus en de verspreiding van de Britse en andere varianten, wordt de huidige lockdown aangescherpt. Een van de extra maatregelen die het kabinet heeft ingesteld is een avondklok.
Van de nieuwe maatregelen springt de avondklok het meest in het oog. Dit houdt in dat vanaf zaterdag 23 januari tot 3 maart iedereen van 21:00 uur ’s avonds tot 04:30 uur ’s ochtends binnen moet blijven. Het is verboden om tijdens de avondklok zonder geldige reden op straat te zijn. Dit betekent dat nachtvissen (inclusief verblijf in een tentje langs de publieke waterkant) gedurende deze twee en een halve week niet is toegestaan. Je mag alleen naar buiten als het noodzakelijk is (bijvoorbeeld voor werk en in noodsituaties) en moet hiervoor een verklaring kunnen overleggen.
Maximaal 2 personen
Overdag mag je gelukkig nog wel naar buiten om een frisse neus te halen, bijvoorbeeld door te gaan vissen. Conform de eerder afgekondigde regels geldt tijdens de lockdown een groepsgrootte van maximaal 2 personen – uitzonderingen op deze regel betreft mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 17 jaar. Houd daarbij altijd minimaal 1,5 meter afstand aan (ook als je vanuit een boot vist) en neem de hygiëneregels in acht. Blijf bij klachten – hoe mild ook – thuis, ga niet naar buiten of bij anderen op bezoek en laat je testen.
Extra reisbeperkingen
Om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan worden extra beperkingen ingevoerd, zoals vlieg- en aanmeerverboden voor bepaalde landen. Het dringende advies aan sportvissers uit het buitenland die naar Nederland willen komen om te vissen is om toch vooral thuis te blijven. Elke reis verhoogt de kans op meer besmettingen of het meenemen van nieuwe varianten van het coronavirus naar Nederland. Ga daarom ook zelf in ieder geval tot en met 31 maart niet op reis.
Zorg beschikbaar houden
Het doel van de nieuwe maatregelen is om het huidige besmettingsniveau te verlagen, verspreiding van de huidige en nieuwe varianten van het virus te vertragen en ervoor te zorgen dat de nieuwe varianten zo min mogelijk ons land binnenkomen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat ziekenhuizen de komende tijd ruimte houden voor coronapatiënten en dat andere medische zorg zoveel mogelijk door kan blijven gaan.
Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid of op de pagina van het NOC*NSF.
> Meer over corona en sportvissen lees je in ons dossier.
Update 14/12/2020
Update coronamaatregelen. vissen met maximaal 2 personen. Vanwege het nog altijd snel oplopende aantal besmettingen met het coronavirus, gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december in lockdown. Deze duurt ten minste tot dinsdag 19 januari en is de strengste tot nu toe.
Premier Mark Rutte riep in een toespraak op televisie op om zoveel mogelijk thuis te blijven, ook tijdens de feestdagen. Gelukkig kun je nog altijd naar buiten om een frisse neus te halen, bijvoorbeeld door te gaan vissen.
Daarbij geldt wel een groepsgrootte van maximaal 2 personen – uitzonderingen op deze regel betreft mensen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 17 jaar. Houd daarbij altijd minimaal 1,5 meter afstand aan (ook als je vanuit een boot vist) en neem de hygiëneregels in acht. Blijf bij klachten, hoe mild ook, thuis en gaan niet naar buiten of bij anderen op bezoek en laat je testen.
Door ons allemaal aan deze adviezen te houden, kunnen we ervoor zorgen dat de lockdown zo kort mogelijk duurt. Op 12 januari zal het kabinet beoordelen welke maatregelen na 19 januari nog nodig zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Kijk voor meer informatie op de
website van de Rijksoverheid.
Update 17/11/2020
Update coronamaatregelen. Dinsdag 17 november heeft het kabinet besloten om de extra coronamaatregelen die twee weken geleden zijn ingesteld terug te draaien. We gaan nu dus terug naar de situatie van de gedeeltelijke lockdown.
De basisregels blijven hetzelfde: houd minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar, blijf zoveel mogelijk thuis (reis zo min mogelijk) en neem de hygiëneregels in acht. Je kunt nog altijd naar buiten om een frisse neus te halen, bijvoorbeeld door te gaan vissen. Je mag nu ook weer met een groep van maximaal vier verschillende personen naar buiten. Daarbij blijven uiteraard wel de basisregels van kracht.
Corona en sport
Het kabinet heeft maatregelen voor sportwedstrijden voor onbepaalde tijd verlengd. Dit betekent dat er in Nederland voorlopig geen wedstrijden mogen worden gevist – van lokaal tot landelijk niveau. Het wedstrijdseizoen 2020 van Sportvisserij Nederland was al gestopt, daar zijn alle deelnemers en/of teams reeds persoonlijk over geïnformeerd. Kijk voor meer informatie over de spelregels voor sport op de
website van de Rijksoverheid.
Handhaving
Gelukkig kan er nog steeds worden gevist. Om te kunnen blijven vissen, is het belangrijk dat iedereen zich netjes gedraagt langs en op het water. Laat dus geen afval achter, ook als dat niet van jou is, en veroorzaak geen overlast. Neem naast de coronaregels ook de sportvisserijregels in acht. Daar zal ook toezicht op worden gehouden door handhavers.
Update 13/11/2020: Tijdelijke verzwaring maatregelen
Dinsdag 3 november heeft het kabinet besloten om voor de komende twee weken extra maatregelen in te stellen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen komen bovenop de huidige gedeeltelijke lockdown en betreffen ook de sportvisserij.
De basisregels blijven hetzelfde: houd minimaal anderhalve meter afstand tot elkaar, blijf zoveel mogelijk thuis (reis zo min mogelijk) en neem de hygiëneregels in acht. Je kunt nog altijd naar buiten om een frisse neus te halen – bijvoorbeeld door te gaan vissen – maar nieuw is dat de grootte van een groep uit maximaal 2 personen van verschillende huishoudens mag bestaan. Ga dus alleen of hoogstens met één vismaat op pad en neem daarbij de basisregels in acht.
Wedstrijden
Het kabinet heeft maatregelen voor sportwedstrijden tot medio december verlengd. Dit betekent dat er in Nederland in ieder geval tot half december geen wedstrijden mogen worden gevist – van lokaal tot landelijk niveau. Daarmee komt ook het wedstrijdseizoen (2020) van Sportvisserij Nederland ten einde. Alle nationale (competitie)wedstrijden die voor dit jaar nog op de kalender staan, komen te vervallen. De betreffende deelnemers en/of teams worden hier persoonlijk over geïnformeerd.
Handhaving
De afgelopen tijd kon er gelukkig nog worden gevist en was het over het algemeen best druk aan de waterkant. Om te kunnen blijven vissen, is het belangrijk dat iedereen zich netjes gedraagt langs en op het water. Laat dus geen afval achter, ook als dat niet van jou is, en veroorzaak geen overlast. Neem naast de coronaregels ook de sportvisserijregels in acht. Daar zal ook toezicht op worden gehouden door handhavers.
In je eigen belang én dat van de hengelsport vragen we daarom aan alle sportvissers om zich strikt aan de geldende coronamaatregelen en sportvisserijregels te houden.
Let op: we adviseren sportvissers en verenigingen te allen tijde de
maatregelen van de Rijksoverheid in de gaten te houden.
Update 14/10/2020
Coronamaatregelen fors aangescherpt. Dinsdag 13 oktober heeft het kabinet verscherpte maatregelen aangekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Deze maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en gelden voor de duur van vier weken. De basisregels blijven hetzelfde: minimaal anderhalve meter afstand houden tot elkaar, zoveel mogelijk thuisblijven (zo min mogelijk reizen) en hygiëneregels in acht nemen. De aangescherpte maatregelen betreffen ook de sportvisserij.
Update 29/9 2020
Update corona. Gisteren heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd die de oplopende cijfers omtrent de corona-crisis een halt toe moeten roepen. De sport had een prominente plek in de persconferentie Vanmorgen is er druk geschakeld met NOC*NSF om te kijken wat de impact is op de wedstrijdvisserij.
De lijn van de overheid en NOC NSF is dat juist in deze tijden sporten/bewegen belangrijk is, zeker nu we weer zoveel mogelijk thuis moeten werken. De kern van het verhaal is dat wedstrijdvissen gewoon door kan gaan wanneer we ons aan de volgende regels houden:
- Sporten mag gewoon door blijven gaan, ook met groepen groter dan 30 of 40
- Melden van zo'n wedstrijd met veel deelnemers bij de gemeente is verstandig (los van een eventueel benodigde evenementenvergunning)
- Teams/sporters mogen door heel Nederland reizen om hun sport uit te oefenen
- Er mag geen publiek bij aanwezig zijn
- Officials, coaches, reservespelers en anderen die in die zin mee doen aan de wedstrijd mogen wel aanwezig zijn
- Sportkantines moeten dicht
- Ouders/chauffeurs van jongeren t/m 17 jaar worden gezien als begeleider, niet als toeschouwer en mogen dus in geval van een uitwedstrijd blijven kijken
- Ouders van de thuis spelende jongeren mogen niet blijven kijken (viswedstrijden zijn eigenlijk altijd “uitwedstrijden” vanwege het niet kunnen wedstrijdvissen op een vereniging)
- Of chauffeurs van 18 jarige en ouder mogen blijven is nog onduidelijk, deze vraag is al gesteld door NOC NSF aan het ministerie
Op de
website van het ministerie zijn de aanvullende maatregelen van gisteren toegevoegd en staan ook veel gestelde vragen.
Update 29 juni
Update corona - Sport(visserij) mag weer volledig. De Nederlandse regering heeft in haar persconferentie op 24 juni aangekondigd dat per 1 juli zowel alle binnen- als buitensporten zijn toegestaan. Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Hierdoor zijn ook wedstrijden weer mogelijk.
Voor de hengelsportverenigingen betekent de versoepeling dat nagenoeg alle activiteiten vanaf 1 juli weer mogen. Alleen de organisatie van grote vergunning-plichtige evenementen, zoals de organisatie van een WK door Sportvisserij Nederland, blijft tot 1 september verboden.
Update 29 mei
Bij (trainingen voor) wedstrijden, jeugdactiviteiten en andere evenementen spelen extra zaken, die op een veilige manier moeten plaatsvinden om o.a. voldoende afstand en hygiëne van alle betrokkenen te waarborgen. Hiertoe worden speciale protocollen ontwikkeld en wordt geadviseerd of een bepaalde activiteit wel of niet (al) veilig kan worden uitgevoerd.
Update 20 mei
Naar aanleiding van persconferentie 19 mei 2020. Het gaat voorzichtig de goede kant op. Naast de sport zijn er nu ook andere sectoren die geleidelijk hun activiteiten kunnen opstarten. Voor de activiteiten van de hengelsport blijven de maatregelen zoals eerder gecommuniceerd van kracht. Alleen kleinschalige activiteiten lokaal georganiseerd door hengelsportverenigingen zijn toegestaan (bijv. een klein intern plaatselijk verenigingswedstrijdje).
Hiervoor zijn protocollen opgesteld. Zie hiervoor
www.sportvisserijnederland.nl/corona. Belangrijk is dat je als vereniging vooraf toestemming vraagt en krijgt van je gemeente. Wanneer je hier vragen over heeft, neem contact op met je verenigingsondersteuner bij jouw federatie. Wanneer er ontwikkelingen en verruimingen zijn, informeren wij je via deze website en via de verenigingsondersteuning bij de federaties.
Update 18 mei
Om te voldoen aan de huidige richtlijnen vanuit de overheid zijn voor iedere sector protocollen opgesteld. Voor alle georganiseerde sportactiviteiten geldt het algemeen protocol verantwoorde sporten ontwikkeld door NOC*NSF, RIVM en veiligheidsregio’s.
Deze richtlijnen maken de organisatie van sportaanbod mogelijk maar vragen om aanpassingsvermogen van ons als hengelsportaanbieders.
Speciaal voor de verschillende hengelsportactiviteiten hebben Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties de volgende protocollen ontwikkeld.
->
Lees hier de protocollen
Update 7 mei 2020
Op woensdag 6 mei maakte het kabinet de nieuwe richtlijnen ter bestrijding van het COVID-19 virus bekend. Naar aanleiding van de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge zetten we de laatste stand van zaken voor de sportvisser op een rij.
Voor de individuele sportvisser verandert er in de nieuwe situatie niets. Blijf dus thuis als jij (of een gezinslid) verschijnselen van griep of verkoudheid vertoont. Ben je klachtenvrij en wil je gaan vissen? Doe dit dan alleen, bij voorkeur in een landelijke omgeving en houd ten minste 1,5 meter (maar liefst meer) afstand tot andere mensen.
Update 22 april 2020!
Op dinsdag 21 april jl. maakte het kabinet bekend dat de algemene coronamaatregelen zijn verlengd tot 20 mei. Het huidige verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht wordt verlengd van juni tot 1 september. Met deze verlenging komt onder meer de organisatie van het WK Dames in Flevoland eind augustus dit jaar te vervallen. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor kinderen en jongeren.
Update 9 april: neem coronamaatregelen strikt in acht
Het is prachtig visweer en ook de vooruitzichten voor de Paasdagen zijn veelbelovend. Gelukkig is sportvissen nog toegestaan. Dat is een goede zaak, want vissend een frisse neus halen biedt in deze moeilijke tijden ontspanning en is goed voor de geestelijke gezondheid. Sportvisserij Nederland hecht daarbij zeer aan een strikte naleving van de maatregelen die de overheid heeft genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Update 24 maart
Naar aanleiding van de actuele ontwikkelingen met betrekking tot de indamming van het coronavirus in Nederland geeft Sportvisserij Nederland gevolg aan de oproep van het RIVM en de Nederlandse overheid.
Op maandag 23 maart jl. maakte het kabinet bekend dat tenminste tot en met 1 juni alle evenementen – ongeacht groepsgrootte, aard en doel – verboden zijn. Hieronder vallen dus ook viswedstrijden, wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij.
Sportvisserij Nederland hecht zeer aan de naleving van deze aangescherpte regels, omdat we net als iedereen willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Sportvissers die toch willen gaan vissen om een frisse neus te halen, krijgen van Sportvisserij Nederland het dringende verzoek om de volgende richtlijnen in acht te nemen:
- Ga in je eentje vissen, ook als je met een boot het water opgaat.
- Kies je stekken liefst in landelijk gebied, zodat je weinig andere mensen tegenkomt.
- Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.
Blijf gezond
Dat de regels op dit moment zwaar voelen, is niet voor niets: ze zijn van groot belang voor onszelf en voor anderen. Houd je er dus aan en blijf gezond, dan kunnen we hopelijk snel weer als vanouds sportvissen.
Houd onze site en facebook in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen.
Update 19 maart
Door Sportvisserij Nederland georganiseerde evenementen/ wedstrijden en competities gepland tot 15 april worden gestaakt. Verdere besluitvorming over de periode na 15 april volgt zodra er meer bekend is over de adviezen van het RIVM en de Nederlands Overheid. Dit advies betreft alle wedstrijden, ongeacht niveau en competities. Andere sportbonden hebben vergelijkbare maatregelen getroffen.
Alle bijeenkomsten op het kantoor te Bilthoven worden per direct gecanceld tot en met 6 april aanstaande.
Ook cursussen en andere evenementen zoals themadagen en vrijwilligersdagen zullen geen doorgang vinden. Ook bijeenkomsten met minder dan 100 personen. Betrokkenen worden hierover geïnformeerd. Sportvisserij Nederland wil bijdragen aan het indammen van het coronavirus en verdere verspreiding van het virus voorkomen.
Kampioenschappen
Naast een oproep tot beschermende maatregelen heeft het CIPS besloten een aantal kampioenschappen voorlopig niet of alleen onder voorbehoud te laten doorgaan. Voor Team Holland gaat het om de volgende WK’s:
- Het WK Bootvissen in België (Blankenberg) dat gepland stond van 9 tot 16 mei is voorlopig geannuleerd.
- Het WK Feeder Clubs in Bulgarije (30 en 31 mei) en het WK Masters in Slovenië (6 en 7 juni) gaan voorlopig door.
->
Lees hier meer informatie over de gevolgen voor (inter)nationale competities
Nieuws en ontwikkelingen
Sportvisserij Nederland zal de nadere berichtgeving omtrent het coronavirus nauwgezet blijven volgen en via dit bericht op onze website en onze
Facebookpagina iedereen op de hoogte houden over verdere ontwikkelingen.
Mocht de overheid of NOC*NSF verdere maatregelen treffen die ook van invloed zijn op de hengelsport dan zullen wij deze direct doorvoeren en daarover communiceren.
Grote solidariteit, ook in de sport
Iedereen in Nederland wordt door de maatregelen ter bestrijding van het corona-virus geraakt, zo ook de sport. Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van dit virus zodat we met zijn allen de mensen die een groter risico lopen zo veel mogelijk afschermen.
Sporters, trainers, coaches, zzp-ers, clubs, bonden en ook andere sportaanbieders hebben van de ene dag op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote financiële gevolgen.
Terecht doet de overheid, gevolgd door vrijwel alle maatschappelijke organisaties een beroep op ons allen om solidair te zijn. We merken dat er binnen de sport ook grote bereidheid is om de negatieve gevolgen van deze noodzakelijke maatregelen samen te dragen. De solidariteit is groot.
Het is goed om te zien dat om ons heen bij de verschillende overheden hard gewerkt wordt aan het voorkomen van te grote negatieve gevolgen van de genomen maatregelen.
NOC*NSF is samen met de sportbonden in gesprek met de rijksoverheid en de gemeenten om te bezien hoe de nu door hen gecreëerde noodmaatregelen en noodfondsen er aan kunnen bijdragen dat de sport in Nederland ook na deze crisis haar grote maatschappelijke functie weer snel op kan pakken.