Hét VISblad Online april (video)

3280
24 mrt 2020

Terwijl het voorjaar voorzichtig is begonnen en komend weekend ook de zomertijd ingaat, krijgen de abonnees van Hét VISblad vanaf vandaag het aprilnummer thuisbezorgd. Nog vóór je het blad openslaat, kun je je met de cover alvast vergapen aan de handgemaakte 'pennetjes' van Richard Gans. De bijbehorende reportage vind je op pagina’s 40 t/m 45.

In de nieuwe aflevering van VISblad TV laat Ralph Ortmans (33) aan presentator Joran Bal een droomrecept zien voor op de huid gebakken snoekbaars met risotto. Dat de professioneel kok zijn vak beheerst, is al snel duidelijk. Aandachtig gluurt Joran mee tijdens de bereiding, terwijl hij Ralph het hemd van het lijf vraagt. De geur belooft veel goeds, maar de ultieme test volgt natuurlijk bij het opeten. Hoe zal het Joran smaken? Check de video hieronder en lees voor meer bereidingstips en het volledige recept pagina’s 22 t/m 27 in het blad.



How-to’s voor hennep

Hennepzaad is bewezen topaas voor witvis en tóch relatief onderbelicht. Waarin schuilt de vangkracht ervan, hoe maak je het klaar en hoe vis en voer je ermee? Hét VISblad ging voor een praktijkles langs bij ervaringsdeskundige Danny Flipsen (26) – individueel winnaar van de Evezet TopTeamcompetitie 2019. Zijn uitleg en tips lees je op pagina’s 40 t/m 45.



Gein met grote gevolgen

Koen Admiraal (14) en Daan Ranzijn (14) ontdekten al op jonge leeftijd samen het sportvissen. Nadat ze de eerste jaren vooral struinend karper en snoek hadden belaagd, schreven ze zich in 2018 ‘voor de gein’ in voor een kustviswedstrijd in Wijk aan Zee. Dat werd een beslissing met grote gevolgen. Benieuwd welke? Je leest het op pagina’s 46 t/m 50.



Zorg voor karper

Een jarenlange fascinatie voor karper – als sportvisser en koi-specialist – vormde bij Mark Breedveld (37) de basis voor een carrière als ‘karperdokter’. Met CarpCare verzorgt hij professioneel vis- en waterbeheer en daarin gaat hij ver. “Gezonde voeding is cruciaal: aardappelen, groente en vlees in plaats van McDonalds”, tekende Hét VISblad op. Het volledige interview lees je op pagina’s 56 en 57.



Nóg meer leesplezier

Deze nieuwe editie staat weer boordevol inspirerende verhalen over onze hobby. Zo lees je in de roofvisrubriek – als opwarmer voor ná de gesloten tijd – over de combi streamer-Cheburashka jigkop, die heel effectief voor snoek kan zijn. Redacteur Robert de Wilt beschrijft hoe hij zijn overbuurjongen Quintin Jong (15) op weg hielp met vissen, terwijl we in de rubriek Wist je dat? uitleggen waarom vuilhoekjes vaak echte ‘karpermagneten’ zijn. Veel leesplezier toegewenst en blijf gezond!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.