Bestaande corona-maatregelen verlengd t/m 28 april

17885
01 apr 2020

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen, heeft het kabinet gisteravond bekendgemaakt de bestaande maatregelen te verlengen tot en met 28 april. Sportvissers moeten de huidige regels van de overheid dus minstens tot en met 28 april volgen.

Ten aanzien van de hengelsport is er met de persconferentie van gisteren inhoudelijk niks veranderd, behalve dat de bestaande maatregelen – die aanvankelijk tot 6 april golden – nu tot en met dinsdag 28 april van kracht zijn.

Richtlijnen

Sportvisserij Nederland hecht zeer aan de naleving van de onlangs aangescherpte en inmiddels tot en met 28 april verlengde regels, omdat we net als iedereen willen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Sportvissers die – mits volledig klachtenvrij – tóch willen gaan vissen om een frisse neus te halen, krijgen van Sportvisserij Nederland het dringende verzoek om maatregelen van de overheden na te leven en hoe dan ook de volgende richtlijnen in acht te nemen:

- Áls je gaat vissen, ga dan in je eentje – ook als je met een boot het water opgaat.
- Kies je stekken bij grote voorkeur in landelijk gebied, zodat je weinig of geen andere mensen tegenkomt.
- Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.

Vorige week is er een noodverordening gemaakt waardoor ook boa’s van de sportvisserij kunnen toezien op de naleving van de corona-maatregelen en waar nodig ook een proces-verbaal kunnen uitschrijven. Houd je dus netjes aan deze richtlijnen en blijf gezond, dan kunnen we hopelijk snel weer als vanouds sportvissen.

Evenementen verboden tot 1 juni

Verder blijft staan dat viswedstrijden, net als alle andere evenementen, verboden zijn tot 1 juni. Niet alleen viswedstrijden, maar ook wedstrijdtrainingen, beurzen, cursussen, ledenvergaderingen en andere evenementen binnen de sportvisserij zijn opgeschort. Voor de nationale viswedstrijden is Sportvisserij Nederland in samenspraak met de federaties bezig een aangepast wedstrijdprogramma te maken voor na de zomervakantie.

WK Feedervissen gecanceld

Zojuist is door de internationale wedstrijdorganisatie FIPS-ed bekendgemaakt dat ook het Wereldkampioenschap Feedervissen – dat op 11 en 12 juni zou plaatsvinden in Frankrijk – niet doorgaat. Op een later moment wordt een besluit genomen over of, en zo ja wanneer dit WK Feeder wordt ingehaald. Houd voor al het nieuws rond geplande nationale en internationale viswedstrijden de Facebookpagina ‘Wedstrijdvissennl’ in de gaten. 

-> Lees meer coronanieuws in ons dossier 'Corona en sportvisserij'

-> Bekijk hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over het coronavirus in relatie tot sport (website NOC*NSF)

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.