Hét VISblad Online mei (video)

4413
21 apr 2020

Vanaf vandaag gaat de nieuwe editie van Hét VISblad in de verspreiding. Het bijzondere aan dit nummer is dat het naar álle VISpashouders wordt verstuurd en een speciaal regiokatern van acht pagina’s bevat dat is samengesteld door jouw hengelsportfederatie.

Voor de nieuwe VISblad TV-video gaat presentator Bard Borger op pad met de geboren en getogen Zaankanter Martijn Tijms (44). Deze wedstrijdvisser heeft een uitgesproken voorliefde voor het dobbervissen met de vaste stok. Tijdens de opnames vertelt Martijn over de oorsprong van die voorkeur, hoe hij zijn stekken kiest en welke aanpak hij bij zijn visserij volgt. Tevens schudt hij diverse interessante en leerzame tips uit zijn mouw. Benieuwd of hij ook vis weet te vangen? Check dan snel de video hieronder. Voor meer uitleg over deze visserij lees je het artikel op pagina 22 t/m 25 in het blad.Handigheid met de hakensteker

Een goede hakensteker is van essentieel belang om een vis snel en probleemloos van de haak te ontdoen. Maar hoe hanteer je zo’n staafje van zo’n 15 centimeter lang en hooguit een halve centimeter doorsnee met in het uiteinde een gleufje precies? En aan welke eigenschappen moet een goede hakensteker voldoen? Je leest het allemaal in het artikel op pagina 42 t/m 45.Kastelen terugzetten én -vangen

Catch & release is essentieel om kapitale snoekbaarzen te kunnen blijven vangen. En geloof het of niet, maar als je geluk hebt komen bij tijd en wijle dezelfde dikkerds boven water. Snoekbaarspikeur Gerben Mul leverde speciaal voor Hét VISblad een reeks opzienbarende verhalen van terugvangsten aan. Op pagina 36 t/m 40 vind je het overtuigende bewijs van het nut van C&R in woord én beeld.Geheimtips uit de supermarkt

Voor zijn witbrood, blikmaïs en honden- en kattenbrokken gaat de struinende karpervisser steevast shoppen in de supermarkt. Maar wist je dat daar nog veel méér interessant aas in de schappen ligt? Robert de Wilt licht op pagina 46 t/m 51 tien producten uit die zelden door karpervissers mee naar de waterkant worden genomen, maar absoluut goed karper vangen.


Nóg meer leesplezier

Dit nummer bevat nog veel meer inspiratie en praktische tips. Zo lees je in de zeevisrubriek een ‘smaakvol’ verhaal van drie zeevissers die niet alleen aan de kust, maar ook in de keuken hun mannetje staan. In de rubriek Spraakwater vertelt Chris Bergwerff (commercieel directeur van Senf Theaterpartners) over de geplande theatertournee van Marco Kraal en uiteraard ontbreekt de column van zijn ‘collega’ Jochem Myjer ook in dit nummer niet. Veel lees- en visplezier toegewenst en blijf gezond!

Abonnement afsluiten

Ben jij nog geen abonnee van Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een mooi welkomstcadeau naar keuze, óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.