Landelijke viswedstrijden na 1 september alsnog van start

8877
05 jun 2020

Zoals het er nu uitziet kunnen de viswedstrijden van Sportvisserij Nederland – zij het onder strikte Coronaprotocollen – vanaf 1 september alsnog van start. Onder meer de Open Nationale Kampioenschappen gaan door en ook de landelijke zoute viswedstrijden, kust en boot hebben een mooi programma voor dit najaar.

Op de Wedstrijdpagina van Sportvisserij Nederland en op de officiële landelijke Facebookpagina van viswedstrijden (WedstrijdvissenNL) lees je alles over de betreffende wedstrijden, inclusief de data, prijzen, reglementen, inschrijfprocedure en meer. Diverse wedstrijden hebben een directe open inschrijving. Kijk snel hieronder wanneer je je voor welke wedstrijd kunt inschrijven!

LET OP: programma onder voorbehoud

Onderstaande programma’s en de maximum aantallen deelnemers blijven natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona. Check daarom regelmatig deze pagina voor de laatste updates. Alle wedstrijden worden gevist volgens het Coronaprotocol Verantwoord sporten van het NOC-NSF en de protocollen voor verantwoord vissen van Sportvisserij Nederland.

1.Open Nationale Kampioenschappen zoet water

De ONK’s Dames, Heren, Junioren, Feeder en Teams starten volgens planning op 5 september, ook al zijn er dit keer geen federatieve selectiewedstrijden gevist. Het ONK Clubs (Clubkampioenschap) gaat dit jaar niet door. In overleg met de federaties is besloten dat voor de genoemde ONK’s dit jaar een open inschrijving geldt met de regel ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ en ongeacht vanuit welke federatie. Voor het ONK Dames was dit altijd al zo, maar voor de Heren, Junioren, Feeder en Teams gebeurt dit eenmalig besloten om toch Nationale Kampioenen te krijgen. De inschrijfformulieren voor deze ONK’s zullen steeds zes weken voor de wedstrijd worden opengezet. Dan zal ook het maximaal aantal deelnemers worden gecommuniceerd. Dit aantal is afhankelijk van de locatie en de heersende maatregelen omtrent Corona.

De inschrijvingen van de verschillende ONK’s gaan op onderstaande data open. Wie het eerst komt wie het eerst maalt, dus schrijf je in zodra het kan!

•ONK Dames: reeds geopend
•ONK Heren: 2 Juli 2020, 19.00 uur tot 9 augustus, 10.00 uur
•ONK Feeder: 2 Juli 2020, 19.00 uur tot 9 augustus, 10.00 uur
•ONK Junioren: 9 Juli 2020, 19.00 uur tot 16 augustus, 10.00 uur
•ONK Teams: 9 Juli 2020, 19.00 uur tot 16 augustus, 10.00 uur

Het NK Streetfishing gaat gewoon door volgens planning en hiervoor vinden ook de (resterende) selectiewedstrijden plaats.

2.Top Teamcompetities zoet vanaf september alsnog van start

De Top Teamcompetitie is het paradepaardje binnen de wedstrijdvisserij. Hier worden de Nederlandse kampioenen bepaald. Welk team is landelijk het beste team in zijn discipline en wordt Nederlands Kampioen Teams en welke visser wordt individueel Nederlands Kampioen? Het TTC programma kent een aangepast programma: de TTC Dobber wordt gevist over vier in plaats van zes wedstrijden, de TTC Feeder over drie wedstrijden in plaats van zes en de TTC Dames+U20 – zoals altijd – over vier wedstrijden. Het programma en de reglementen vind je hier. Omdat er dit jaar geen internationale wedstrijden te winnen zijn en het Topsportgala niet doorgaat, is er een aantrekkelijk aangepast prijzenpakket (zie de Reglementen van de betreffende TTC’s). Schrijf je team in voor deze mooie competitie! De inschrijfformulieren staan open.

3.Nationale Teamcompetitie Kustvissen, ONK Kustvissen, Individueel NK Kustvissen Dames en Junioren en het NK Bootvissen


Ook de zeevissers staan te popelen om met ‘hun’ wedstrijden te starten. Voor deze grote groep is vanaf september een mooi najaarsprogramma samengesteld. Zo worden alsnog de Nationale en Nederlandse Kampioenen 2020 bepaald voor de verschillende disciplines. Zowel voor de Teamcompetitie als het Open Nationale Kampioenschap en de Individuele Nederlandse Kampioenschappen is een nieuw najaarsprogramma gemaakt met, naast de felbegeerde titels, aantrekkelijke geldprijzen. Voor het NK Kustvissen geldt een open inschrijving omdat er geen selectiewedstrijden hebben kunnen plaatsvinden. Ook bij deze inschrijving geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Het NTC Kust Senioren wordt gevist over drie in plaats van vijf wedstrijden, het INK Kust Dames/ Junioren blijft over zes wedstrijden en het NK Boot in drie wedstrijden in plaats van zes. Het complete wedstrijdprogramma, de reglementen met de prijzen en de verdere informatie over de wedstrijden staan op de Wedstrijdpagina van Sportvisserij Nederland.

Schrijf je zo snel mogelijk in voor deze mooie competities! De inschrijfformulieren van het NTC, het INK Dames en Junioren en het NK Bootvissen staan open. Inschrijven voor het ONK Kustvissen kan vanaf 27 augustus om 19.00 uur.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.