Corona en sportvissen

Sportvisserij Nederland is blij dat veel mensen momenteel hun ontspanning vinden in het vissen, maar wil ook net als iedereen bijdragen aan de bestrijding van het coronavirus. Het strikt naleven van de afgekondigde maatregelen is niet alleen van belang voor je eigen gezondheid en die van anderen, maar ook om de komende tijd te kunnen blijven vissen. Neem ze daarom serieus en handel hier als sportvisser naar. De volgende richtlijnen brengen we nogmaals met klem onder de aandacht:

  • Heb jij of een gezinslid verschijnselen van griep of verkoudheid? Blijf dan thuis!
  • Ben je volledig klachtenvrij en wil je gaan vissen? Ga dan alleen op pad, ook als je naar de visstek reist of wanneer je met een boot het water opgaat (met uitzondering van personen uit hetzelfde huishouden).
  • Kies je stekken bij voorkeur in landelijk gebied, zodat je geen of weinig andere mensen tegenkomt en het verbod op groepsvorming niet overtreedt.
  • Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter. Neem echter het zekere voor het onzekere en houd zoveel mogelijk afstand.
  • Officiële wedstrijden van Sportvisserij Nederland, de hengelsportfederaties en -verenigingen zijn verboden. Speciaal voor de verschillende activiteiten van hengelsportverenigingen (zoals trainingen, jeugdactiviteiten en onderlinge wedstrijdjes) hebben Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties protocollen ontwikkeld.


Protocollen verantwoord sportvissen voor hengelsportverenigingen in coronatijd


Speciaal voor de verschillende hengelsportactiviteiten zijn door Sportvisserij Nederland in samenwerking met NOC*NSF en de hengelsportfederaties de volgende protocollen ontwikkeld. Bekijk ze hier.


Laatste nieuws en ontwikkelingen

In ons dossier over de coronapandemie staan de nieuwsberichten over de door de overheid afgekondigde maatregelen chronologisch gerangschikt. Daar vind je ook het laatste nieuws over corona en de sportvisserij.

-> Lees het laatste corona-nieuws in ons Dossier


Algemene informatie

Meer algemene informatie over de door de Rijksoverheid genomen maatregelen ter bestrijding van het coronavirus vind je op www.rijksoverheid.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.