Zomertips van MijnVISmaat: meerval en zeebaars

4197
09 jun 2020

Vanuit honderdduizenden vangsten die via het vangstenplatform MijnVISmaat zijn geregistreerd, zie je eenvoudig in welke maanden de meeste vissen van een bepaalde vissoort worden gevangen. Zo kan MijnVISmaat jou deze zomer helpen bij de keuze op welke vissoort je het beste kunt gaan vissen. De tip voor deze zomer: probeer het eens op meerval of zeebaars in juli en augustus.

Meerval

Het vangstaandeel meerval is het grootst in de maanden juli en augustus en daarbij is augustus de absolute topmaand, dus probeer het zeker eens in deze periode. Een warme zomeravond geeft meestal de beste resultaten. Meerval is een echte alleseter en is met vele aassoorten te vangen. De meeste vissers kiezen uit wormen, vismeelpellets, kunstaas of een dode aasvis.


Zeebaars

Wil jij eens op zeebaars gaan vissen? Zoek dan vooral in juli of augustus eens het zoute water op. Dan is het niet alleen vaak lekker weer, maar maak je afgezien van de maand oktober (de topmaand) de beste kans om er een te vangen. Je kunt bijvoorbeeld op zeebaars vissen met een zager onder een dobber of lekker smijten met een shad of plug, maar geef vooral niet te snel op want het is niet de makkelijkste vissoort om te vangen.

Lees hier meer over het vissen op zeebaars


MijnVISmaat is gratis te downloaden voor Android-toestellen en iPhones


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide