Monstermeerval en haai in aflevering 7 VIS TV XL (video)

2682
10 jul 2020

Sportvisprogramma VIS TV XL staat komend weekend garant voor zowel zoet als zout spektakel. In de op één na laatste aflevering van het seizoen – zondag om 09:30 uur op RTL 7 – gaat het vizier onder meer op meerval en haai.

Presentator Jan Willem reist af naar een stadsvijver in Emmen voor een loodvrije visdag met karperspecialist Albert Schippers. Hij laat zien welke alternatieven voor lood er zijn, hoe je ze gebruikt én waarom loodvrij vissen belangrijk is. Tamme Smit struint met twee jonge sportvissers de Groningse en Friese polder af naar roofvis. Tijdens het vissen vertellen de jongens voluit over hun passie en legt Tamme uit hoe de MeeVIStoestemming werkt.

Check hieronder alvast de trailer:Mysterieuze vis

Presentator Daniël Weijers gaat de zee op met Niels Breve, haaienexpert en onderzoeker bij Sportvisserij Nederland. Voor de Zeeuwse kust vlakbij Neeltje Jans gaat het anker omlaag en vist het tweetal met zagers op gladde haai. Niels vertelt ondertussen hoe haaienonderzoek in zijn werk gaat en waarom die kennis helpt om haaien te beschermen. Thom Beentjes stapt in zijn bellyboat voor een meervalsessie op de Limburgse Maas. Gids en expert Tobias Stuurman legt uit waar je deze mysterieuze vis zoal kunt verwachten en hoe je hem verleidt. Mét succes, want al snel gaat zijn hengel volledig krom.
   
Kijken dus: aanstaande zondag 12 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waarmee zowel beginnende als gevorderde sportvissers hun voordeel kunnen doen.

VIS TV XL is een sportvisprogramma van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe sportvistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2020 startte op 31 mei. De acht afleveringen zijn iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.