Alle pijlen op roofvis in slotaflevering VIS TV XL (video)

2794
17 jul 2020

Na zeven kersverse uitzendingen vol sportvisverhalen en reportages nadert VIS TV XL 2020 alweer zijn einde. In de laatste aflevering – aanstaande zondag om 09:30 uur op RTL 7 – vissen de reporters uitsluitend op roofvis, variërend van meerval tot baars, snoekbaars en snoek.

Presentator Thom Beentjes stapt bij kunstaasvisser Mitchell Croese aan boord voor een zoektocht naar het voltallige roofvistrio (baars, snoek en snoekbaars). Vissend op de rivier met plugjes en crankbaits vissen de twee werpend en slepend een serie kribvakken en -koppen uit. Ook Jan Willem Wijers gaat het water op, maar dan met de bellyboat. Fervent bellyboatvisser Maikel Lambregts geeft hem een minicursus veilig bellyboaten in de praktijk. Waar mag je bellyboaten? Waar moet je qua materiaal op letten en wat is van belang zodra je op het water zit?

Check hieronder alvast de trailer van deze aflevering:Meerval en riviersnoekbaars

Presentator Daniël Weijers reist af naar de Westeinderplassen om te vissen op meerval met soortenspecialist Pieter Beelen van Sportvisserij Nederland. Het duo vist statisch vissend op Siluris glanis (de latijnse naam voor de vis) bespreken Pieter legt ondertussen uit hoe meerval leeft, waar hij oorspronkelijk vandaan komt en welke meervalsoorten er zijn. Tamme Smit vist vanaf de oever op riviersnoekbaars met expert Paul de Wal. Hij vertelt Tamme alles over het kantvissen op glasoog, van het vereiste materiaal tot de techniek en stekkeuze. ‘Hoppend’ van stek naar stek doen de mannen verschillende hotspots aan.

Kijken dus: aanstaande zondag 19 juli om 09:30 uur op RTL 7.

Herhalingen

Vanaf zondag 26 juli worden het hele seizoen van VIS TV XL herhaald. De afleveringen zijn acht weekenden op rij te zien op zondag van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Met én zonder hengel

Ook het derde seizoen van VIS TV XL staat garant voor spetterende sportvistelevisie. De reporters gaan vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten kriskras door het land komen ze op de mooiste plekken en bijzondere projecten die (in)direct de hengelsport raken. In het nieuwe seizoen wordt onder meer stilgestaan bij vismigratie, loodvervangers en de palingstand.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Een brede mix aan vistechnieken komt aan bod, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waarmee zowel beginnende als gevorderde sportvissers hun voordeel kunnen doen.

VIS TV XL is een sportvisprogramma van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe sportvistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide