Nieuwe visrecords

9992
20 aug 2020

Dankzij het fraaie voorjaarsweer en de beperkte reisvrijheid door corona blijven veel sportvissers deze zomer in eigen land. Daarbij worden soms fraaie vangsten gedaan en sneuvelen ook regelmatig records. De nieuwe recordvissen vind je op www.bnrz.nl (zoetwater) en op www.ncrz.nl (zee). Hieronder een greep uit recente én kansrijke recordclaims.

Pijlstaartrog (141 cm)

Jeffrey van Est uit Bergen op Zoom ving vanuit de boot in de Oosterschelde een schitterende pijlstaartrog. Na een nauwkeurig vastgelegde meting bleek de vis maar liefst 141 centimeter lang. Het oude record van 134 centimeter stamde uit 1972 (!). De rog heeft op de foto een pijp om zijn staart om een pijnlijke steek te voorkomen. Vandaar ook de wat gespannen blik van de vanger. De vis is na een paar snelle foto’s weer snel en onbeschadigd teruggezet.


Slijmvis (16,5 cm)

Vanaf de noordpier bij Wijk aan Zee ving Ton Nientied uit Heerhugowaard dit buitenaards ogende visje. De slijmvis – want dat is het – bleek zowel in lengte als gewicht een record. Leuk detail is dat Ton zelf in de NCRZ-commissie zit.Sardien (26,8 cm)

Tijdens een viswedstrijdje voor de IJmuidense kust ving Henk Nieuwburg aan een verenpaternoster een vis ving die hij niet direct kon benoemen. Kenners aan boord dachten aan fint, elft of goudharder, maar navraag bij Sportvisserij Nederland leerde dat het om een sardine ging. Een zeldzame vangst in de Noordzee, zeker van dit formaat!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.