Team Limburg 1 aan kop in Evezet Top Team Competitie Dobbervissen

3758
21 sep 2020

De start van de Evezet Top Team Competitie Dobbervissen 2020 vond dit weekend plaats aan het Noordhollandsch Kanaal. Op zaterdag 19 september won Team Limburg 1 het ploegenklassement en kroonde Roy Vaanholt (Team Floatanglers X20) zich tot individueel winnaar. Op zondag 20 september was Team Tinca Tinca de sterkste ploeg en legde Jesse Averdijk (Colmic Bokoi) individueel beslag op de eerste plek.

De zeventig deelnemers (veertien teams van elk vijf personen) die dit weekend aan het Noordhollandsch Kanaal de strijd met elkaar aanbonden, deden dit in een zonovergoten decor. Toch liet de vis zich in de eerste wedstrijd maar mondjesmaat zien. “We hadden daar gezien de resultaten in de trainingen al rekening mee gehouden. Vangstgewichten van tussen de twintig en veertig kilo die daar doorgaans genoteerd worden, zaten er dit keer duidelijk niet in”, zegt Ron Steijvers, teamcaptain van Team Limburg 1. “Het was een kwestie van schraal en secuur vissen. Pakken wat je pakken kunt – voorntjes, baarsjes en bliekjes – en niet rekenen op bonusvissen in de vorm van dikke brasems.” Alleen in sector E werd nog aardig gevangen met totaalgewichten van maximaal 20 kilo.


De start van de Evezet Top Team Competitie Dobbervissen vond plaats aan het Noordhollandsch Kanaal.

Betere vangsten

De tweede wedstrijd liet duidelijk betere vangsten zien. “Nadat er op zaterdag voer in het (kraakheldere) water was gegaan, zat er zondag meer en grotere vis op het parcours”, verklaart Ramon Pasmans, teamcaptain van Team Tinca Tinca, de hogere vangstgewichten. Waar zijn ploeg zaterdag teveel miszat door volledig op de brasem te gokken – ‘die vissoort vormt daar vrijwel altijd de hoofdmoot van de vangsten’ – pakte die tactiek op dag twee wel goed uit. “Zelf zat ik zondag op een mindere plek en heb ik vooral ‘defensief’ en voorngericht gevist, maar de rest van het team slaagde er nu wel in om een paar bonusvissen te vangen. Die misten we op zaterdag, waardoor we op achterstand zijn gezet in het tussenklassement.”


Jesse Averdijk won de tweede wedstrijd van het openingsweekend in Noord-Holland.

Spannend slot in vooruitzicht

Team Limburg 1 gaat met 11 punten voorsprong op Team Floatanglers X20 en Team Tinca Tinca aan kop in het tussenklassement, maar Steijvers verwacht nog een spannend slotweekend aan het Lateraalkanaal op 10 en 11 oktober. “Dat water kennen we goed, maar we hebben er de laatste jaren wisselende resultaten behaald. Je hoeft maar iets te laten liggen of de concurrentie profiteert ervan. We moeten ons dus nog niet rijk rekenen.” Pasmans geeft aan dat het niet gemakkelijk zal zijn om de koploper van de troon te stoten, maar acht het ook niet onmogelijk. “Begin oktober is normaal gesproken de toptijd voor de voorn aan het Lateraalkanaal. Het zal daar dus sowieso een mooie en hopelijk ook bijzonder spannende wedstrijdweekend worden.”
Evezet Fishing sponsort de Top Team Competitie Dobbervissen 2020.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.