Team Preston Innovations wint TTC Feeder 2020

3455
05 okt 2020

Aan een grijs en grauw Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel heeft Team Preston Innovations afgelopen weekend overtuigend de Top Team Competitie (kortweg TTC) Feeder gewonnen. In drie wedstrijden – verdeeld over vrijdag 2 t/m zondag 4 oktober – viste het team 43 punten bij elkaar. Team JWP Waterservice en Dutch Feeder Squad werden respectievelijk tweede en derde. Arnout van de Stadt werd individueel Nederlands Kampioen Feedervissen 2020.

Of de vis zou meewerken werd vooraf sterk betwijfeld, aangezien de waterstand in een week tijd met wel 70 centimeter was gestegen. Bovendien waren de vangsten het weekend ervoor – tijdens de Matrix Feederchallenge – bepaald niet goed. Het weersvooruitzicht was ook al niet gunstig met veel regen en een stevige oostenwind, die gedurende het weekend nog aan zou trekken. De vangsten bleken inderdaad matig, maar viel het weer uiteindelijk mee.

Aangepaste opzet

Daar waar de TTC Feeder dit jaar aanvankelijk in twee keer drie wedstrijden zou worden gevist, besloot Sportvisserij Nederland dit voorjaar door corona het schema te halveren. Zo werd de competitie voor het eerst in slechts één weekend op hetzelfde water gevist. Het inschrijfgeld ging omlaag, de zestien teams – met elk vier vissers in plaats van vijf – zaten verdeeld over vier vakken en omdat er geen internationale afvaardiging te winnen was (de teams van 2019 behielden dat recht omdat er dit jaar geen internationale wedstrijden zijn gevist), waren er geldprijzen te winnen. Voor de winnaar lag maar liefst €5000,- klaar.Collegiaal

Omdat aan het hele parcours op de eerste twee dagen hoofdzakelijk kleine vis te vangen was, maakten sporadische grote brasems en maatse snoekbaarzen een flink verschil in de eindnotering. In vak A ontstonden op dag 2 problemen toen een tanker dicht bij de kant een flinke golf maakte en gas bij gaf. Ton van der Nieuwboer kreeg daardoor een nat pak en zag veel van zijn spullen wegspoelen. Zijn buurmannen toonden zich gelukkig zeer collegiaal: met hun hulp en die van de organisatie – en dankzij zijn eigen wedstrijdmentaliteit – kon hij toch doorvissen. Na twee dagen ging Team Preston Innovations ruim aan kop en was het vooral spannend welke teams daarachter zouden eindigen. Ook individueel kon er nog van alles gebeuren.Ander weerbeeld

Met een stevige, vlagerige wind uit het zuidwesten was het weerbeeld op dag 3 heel anders. Daardoor groeide de hoop op een betere vangst, maar die viel opnieuw tegen: Piet van den Heuvel werd individueel de dagwinnaar met net geen 3,5 kilo, terwijl Dutch Feeder Squad 2 als team deze wedstrijd wist te winnen. In het algemeen klassement eindigde Team Preston Innovations als eerste (43 punten), met daarachter Team JWP Waterservice (62 punten) en Dutch Feeder Squad (69 punten). In het individuele klassement bewees Arnout van de Stadt eens te meer zijn status als prof door zichzelf met vijf punten en een totaalgewicht 12595 gram tot Nederlands Kampioen te kronen. Met 7040 gram en 6 punten werd Danny van den Ende tweede; Piet van den Heuvel pakte het brons met 9 punten en 8360 gram.

"Het was sprokkelen"

"Het was echt drie dagen sprokkelen. Bonusvissen maakten het verschil", blikt coach én individueel kampioen Arnout van de Stadt terug op het enerverende weekend. "Als team hadden we afgesproken om alle vier elke dag hetzelfde te doen: vissen met een lange lijn (op 50 tot 55 meter afstand, red.). Dat was een beetje 'n gok, maar het pakte goed uit. De eerste twee dagen bouwden we met deze tactiek een mooie voorsprong op, waardoor we de derde dag behoudend konden vissen."

Van de Stadt is ook trots op zijn persoonlijke titel. "Deze had ik nog niet, dus dat is extra bijzonder", klinkt het daags na het weekend. Terugblikkend schetst Van de Stadt hoe hij de overwinning naar zich toetrok: "Ik stond halverwege de derde wedstrijd op slechts 10 of 11 hele kleine visjes, maar van de andere dagen wist ik dat de grote vissen met name in de laatst één tot anderhalf uur kwamen. Daarom besloot ik stug vol te houden - en zie daar: om half drie ving ik nog een mooie bliek. De dag ervoor ving ik op dezelfde wijze in de laatste minuut een dikke brasem." Van de Stadt spreekt ook zijn trots uit voor Danny van den Ende, zijn teamgenoot die het zilver pakte. "Een hele knappe prestatie als de Benjamin van ons team."

De volledige uitslagen van de TTC Feeder 2020 zijn hier te vinden.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.