Flinke groei jeugdvissers

3260
16 nov 2020

Vissen wordt steeds populairder onder jongeren. Waar het aantal JeugdVISpashouders – kinderen tot 14 jaar – in 2019 op 29.700 uitkwam, stond de teller eind september dit jaar al op meer dan 40.000 JeugdVISpassen. Deze groei van ruim 30% komt nadat het aantal jeugdige sportvissers in Nederland jarenlang min of meer gelijk bleef of zelfs licht daalde.

Ook voor wat betreft de VISpassen van leden in de categorie 14 tot 18 jaar ziet Sportvisserij Nederland dit jaar een forse toename. Deze stijging komt voor een belangrijk deel op het conto van de vislessen en andere jeugdevenementen die hengelportverenigingen organiseren. Maar ook de samenwerking die Sportvisserij Nederland heeft gezocht met een aantal ‘influencers' met veel bereik op YouTube, werpt zijn vruchten af.

Don, Ties en Harm

Nadat Sportvisserij Nederland vorig jaar een succesvol experiment heeft gedaan met de bekende YouTuber Enzo Knol (2,5 miljoen abonnees op YouTube), zijn we hier in 2020 verder mee gegaan. Sportvisserij Nederland-medewerker en VIS TV-presentator Daniël Weyers trok de afgelopen maanden naar de waterkant met de drie bekende influencers Don de Jong, Ties Granzier en Harm de Vries. Dit leverde vijf leuke ‘visvlogs’ op, die een gezamenlijk bereik hadden van ruim 1,5 miljoen ‘views’ op YouTube. Ondertussen ging ook Enzo Knol vrolijk door met vissen in zijn dagelijkse vlogs, want bij hem heeft het visvirus vorig jaar bijzonder goed toegeslagen.

Enzo Knol 

Zo gingen Enzo Knol en Daniël Weyers op de laatste zaterdag van mei (de opening van het roofvisseizoen) op pad voor een roofvisvlog die maar liefst 800.000 keer werd bekeken. Hoewel het sportvissen dit jaar – en mede door de coronacrisis – sowieso een enorme vlucht heeft genomen met zo’n 100.000 nieuwe VISpashouders, moge duidelijk zijn dat ook deze veel bekeken visvlogs eraan hebben bijgedragen dat veel mensen – jong en oud – dit jaar hebben (her)ontdekt hoe leuk en spannend sportvissen is.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.