Samen vissen met bewoners van zorginstellingen

3140
17 nov 2020

Begin 2020 zijn Sportvisserij Nederland en de hengelsportfederaties samen met het IVN het Samen VISsen-project gestart: visuitjes organiseren voor bewoners van zorginstellingen. Helaas brak de coronacrisis uit. Toch heeft het project niet stilgestaan. Een aantal uitjes kon deze zomer alsnog doorgaan en met www.samenvissen.nl is er een geheel vernieuwde website.

Ruim honderd vrijwilligers van tientallen hengelsportverenigingen stonden dit voorjaar te popelen om leuke visuitjes te organiseren voor bewoners van zorginstellingen. Omdat deze bewoners echter de meest kwetsbare groep vormen voor het COVID-19 virus, werd in vrijwel alle gevallen noodgedwongen besloten om de boel te cancellen.

Gelukkig konden er in de nazomer op verschillende plaatsen toch nog visuitjes worden georganiseerd, waarbij de coronarichtlijnen strikt zijn nageleefd. De reacties van de betrokkenen waren daarbij laaiend enthousiast. Veel zorginstellingen hebben al aangegeven komend jaar weer van de partij te zijn, waarbij ze collega’s uit de zorg hebben aanbevolen om zich ook op te geven voor dit unieke project.

Vernieuwde website 

Met www.samenvissen.nl is er nu bovendien een geheel vernieuwde website. Daar vind je alle informatie over het project en hoe de Samen VISsen-coaches ervoor zorgen dat de bewoners van zorginstellingen zorgeloos kunnen genieten van een heerlijk middagje vissen aan een viswater in de buurt. En je leest er hoe ook jij kunt meedoen. Zowel vrijwilligers, hengelsportverenigingen en zorginstellingen kunnen via samenvissen.nl hun interesse in het project kenbaar maken.

Sportvisserij Nederland legt dan samen met de federatie de verbinding tussen vrijwilligers, de hengelsportvereniging en de activiteitenbegeleider van de zorginstelling om lokaal één of meer visuitjes mogelijk te maken. Dankzij de vernieuwde website is het voor de zorginstelling nu veel makkelijker om contact te leggen met de hengelportvereniging en vice versa.

Verder in 2021

We hopen dat het coronavirus volgend jaar (beter) onder controle is – en er een vaccin tegen is ontwikkeld – zodat we de draad in het
voorjaar van 2021 weer kunnen oppakken. Dit betekent dat Sportvisserij Nederland samen met de hengelssportfederaties en het IVN
weer de regio in gaat. Met als doel om nog meer verenigingen en vrijwilligers te betrekken en meer zorginstellingen te enthousiasmeren
voor dit mooie project. Hierbij rekenen we erop dat de vrijwilligers en begeleiders van zorginstellingen nog altijd ons onverminderde enthousiasme voor het Samen VISsen project delen.

Geef je op!

Hopelijk kunnen we ook op joú rekenen als vrijwilliger, actieve vereniging of begeleider in de zorg. Kijk op www.samenvissen.nl onder de kop ‘Visuitje’ voor meer informatie en een aanmeld- of aanvraagformulier. Ben jij (nog) geen vrijwilliger van je eigen hengelsportvereniging, maar lijkt het je wat om iets voor dit project te betekenen? Meld je dan aan, zodat wij je in contact kunnen brengen met de hengelsportvereniging.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.