Fraaie onderwaterbeelden van 'Reflets d’eau douce' (video)

3659
23 dec 2020

De Franse waterbioloog en duikster Anne-Cécile Monnier is volledig in de ban van vissen, amfibieën en zoetwaterleven in het algemeen. Duikend met haar onderwatercamera maakt ze al ruim tien jaar lang de fraaiste beelden – foto’s en film – van alle bewoners van het Franse zoete water.

Dat ze een vakvrouw is, blijkt onder meer uit de talloze haarscherpe foto’s van onder meer snoek, baars, paling, zeelt, vlagzalm en riviergrondels. Anne-Cécile deelt haar werk onder meer in de fotogalerij op haar website (www.refletsdeaudouce.fr), in een boek en op de Facebookpagina Reflets d’eau douce, waar ze een serie duikvideo’s heeft geplaatst.

Op het gelijknamige YouTube-kanaal vind je een serie prachtige films van haar hand, waaronder een van maar liefst een half uur – inclusief dronebeelden – over de Franse Maas. Met haar werk hoopt Anne-Cécile het respect voor de onderwaternatuur bij schoolgaande kinderen en het bredere publiek te vergroten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.