Veilig sportklimaat - ook in de hengelsport

2606
13 jan 2021

Sportvissers die actief zijn binnen een vereniging hebben recht op een veilig en positief sportklimaat. Toch komt grensoverschrijdend gedrag helaas ook binnen de hengelsport voor. Om dit een halt toe te roepen, zet Sportvisserij Nederland in op preventie en voorlichting.

Eén op de acht sporters heeft te maken met grensoverschrijdend gedrag. Helaas komt dit ook binnen de hengelsport voor. Grensoverschrijdend gedrag is absoluut niet te tolereren, dus daarom werken we aan preventie en voorlichting. Zo zijn er binnen de sportvisserij Vertrouwenscontactpersonen aangesteld. Zij kunnen je verder helpen bij vragen over grensoverschrijdend gedrag. 

Bovendien is er het Centrum Veilige Sport Nederland, waar je als sportvisser ook terecht kunt bij het meldpunt sport, voor slachtoffers en andere betrokkenen. Mocht het dus onverhoopt mis zijn gegaan, dan staan we klaar om je te helpen. We doen er alles aan om iedereen veilig te kunnen laten sportvissen.

Wat is grensoverschrijdend gedrag?


De term grensoverschrijdend gedrag, kan wellicht vragen oproepen: wat houdt dit begrip nou precies in? Je voelt vaak zelf al wel aan wanneer het gedrag en de houding van iemand anders niet klopt.

Voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag zijn seksuele intimidatie (opmerkingen, aanrakingen), misbruik, pesten, buitensluiting, geweld of bedreiging. Krijg je hiermee te maken? Neem dan altijd contact op met de Vertrouwenscontactpersoon of het meldpunt sport

Kijk voor meer informatie en uitleg over grensoverschrijdend gedrag naar onderstaande video:


Gerelateerde berichten
30 jul 2019 Sporten doen we Samen! (video) 2995 De Nederlandse sport vaart op zaterdag 3 augustus mee in de Canal Parade 2019 op de Amsterdamse grachten. Met deelname aan de botenparade laat de sport zien zich achter de boodschap ‘Zijn wie je bent, houden van wie je wil’ te scharen. 06 nov 2018 Vertrouwenscontactpersoon sportvisserij 3816 Sportvisserij Nederland vindt het van groot belang dat iedereen in de hengelsport correct met elkaar omgaat, dat mensen respect hebben voor elkaar en de hengelsport kunnen beoefenen in een veilige omgeving. 12 dec 2017 Rapport commissie De Vries over seksuele intimidatie en misbruik in de sport 4194 De onafhankelijke Onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport, ingesteld door NOC*NSF en mede mogelijk gemaakt door VWS, heeft haar eindrapport gepresenteerd. Sportvisserij Nederland heeft bijgedragen aan dit onderzoek. 14 jun 2017 Onderzoek seksueel misbruik 4273 Om seksueel misbruik in de sport aan te kunnen pakken, heeft NOC*NSF een speciale commissie ingesteld die onderzoek doet naar ongewenste intimiteiten binnen de verenigingen van alle aangesloten sportbonden. Ook Sportvisserij Nederland participeert in dit onderzoek. 14 mrt 2017 Gratis VOG en het voorkomen van seksueel misbruik van jeugdigen 5073 Seksueel misbruik van jeugdigen komt binnen verenigingen zelden voor, maar als het voorkomt heeft het een grote impact op de slachtoffers, maar ook op de vereniging. Door een aantal preventieve maatregelen is seksueel misbruik binnen de vereniging (zo goed als) te voorkomen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.