Hét VISblad Online februari (video)

2130
26 jan 2021

Ben jij geabonneerd op Hét VISblad en kijk je weer uit naar een verse portie leesvoer? Let dan deze dagen extra goed op de post, want vanaf vandaag wordt het februarinummer thuisbezorgd. De cover verklapt meteen het onderwerp dat dit keer centraal staat in VISblad TV: de Ned rig.

Presentatoren Joran Bal en Robert de Wilt onderwerpen deze montage – een relatief onbekende ten opzichte van andere populaire Amerikaanse rigs – een dag lang aan een praktijktest aan een grote rivierplas. Wadend door het koude water maken ze verre worpen, waarna ze het aas elk net iets anders binnenvissen: Joran laat de jigkop met langere tussenpozen stilstaan op de bodem, terwijl Robert iets meer de vaart erin houdt. Benieuwd wat het beste werkte en welke rovers voor de Ned rig vielen? Check hieronder alvast de video en lees voor meer tips en tricks over deze montage vooral ook het artikel op pagina 20 t/m 25 van het blad.


 

Een halve eeuw

Verderop in het blad – op pagina 40 t/m 45 – vind je het verhaal over Ron Gerla, die een halve eeuw geleden begon met vissen en nog altijd wekelijks aan het water te vinden is. En anders knutselt hij thuis in de schuur dobbers, hengels en feederkorven in elkaar. Vissend in een Woerdense haven vertelt hij in geuren en kleuren over zijn passie voor de hengelsport.Weer of geen weer?

Hoewel karpervissen natuurlijk geen exacte wetenschap is, zijn er wel degelijk weersinvloeden waarop je kunt letten bij het plannen van je sessies en de stekken die je kiest. Karperspecialist Bart van Bezouw bespreekt op pagina 34 t/m 38 de belangrijkste factoren en hoe die het aasgedrag van karper beïnvloeden.Zaterdag is visdag

Reijer van Noort trekt door de week met zijn binnenvaartschip door Hollands laagland en treft aan het eind van de week bij thuiskomst zijn vier zoons – Rick, Luc, Thijs en Tim – ongeduldig wachtend achter de deur. Want zij weten: de volgende dag gaan ze vissen met papa. Het verslag van zo’n visdag vind je op pagina 52 t/m 56.Veel meer leesplezier

Ook in deze editie van Hét VISblad vind je nog veel meer sportvisnieuws en -verhalen. Zo ‘ontleden’ we de voorslag bij het zeevissen en behandelen we in de roofvisrubriek een keur aan Amerikaanse finesse rigs die ook uitstekend in ons kikkerlandje werken. Marco Kraal vertelt over zijn visdag met Jacques Hermus, auteur van BEET! – een culinaire gids voor sportvissers – en in Wist je dat? leggen we uit hoe rivierkreeften overwinteren. Columnist Jochem Myjer vertelt over de kou waaraan je als ‘wintervisser’ niet ontkomt. Veel lees- en visplezier gewenst!

Abonnement afsluiten

Heb je nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een welkomstcadeau naar keuze óf een eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide