Twee WK's in Nederland

4601
05 feb 2021

Dit jaar staan er in ons land twee wereldkampioenschappen op de rol. In augustus vindt aan de Lage Vaart bij Lelystad het WK zoetwatervissen voor Dames plaats, waarna Nederland in november de primeur heeft van het eerste WK Streetfishing.

Het WK Dames zoet zou eigenlijk al in 2020 in Nederland plaatsvinden, maar is vanwege corona een jaar uitgesteld. In overleg met de FIPS eau douce (de internationale, overkoepelende organisatie van zoete wedstrijdvissers) is besloten dat Sportvisserij Nederland dit jaar weer als organisator en gastheer zal optreden – uiteraard afhankelijk van de ontwikkelingen rondom COVID-19.

In samenspraak met de gemeente Lelystad is opnieuw gekozen voor het traject aan de Lage Vaart als wedstrijdparcours. Daar zullen op 21 en 22 augustus nationale damesteams uit zo’n 12 tot 15 landen het tegen elkaar opnemen. Team Holland zal worden gevormd door de dames die zich in 2019 hadden geplaatst voor het WK 2020.

De selectie bestaat dus uit Ingeborg Audenaerd, Kira Epping, Anja Groot, Fabienne ter Horst, Brynn Klootwijk, Mandy Swart en Floor Verhoeven. Stefan Verhoeven en Jan van Schendel zijn de bondscoaches van dienst.

Primeur: WK Streetfishing

Later dit jaar heeft Nederland de eer om als eerste het gloednieuwe WK Streetfishing te mogen organiseren. De nog immer groeiende populariteit van deze relatief nieuwe hengelsportdiscipline was voor Sportvisserij Nederland aanleiding om richting de FIPS-ed het initiatief te nemen voor een WK.

Dit voorstel is goedgekeurd, zodat het eerste WK Streetfishing uit de historie in ons land plaatsvindt. De wedstrijden staan gepland voor 20 en 21 november, voor wat betreft de locatie worden de laatste puntjes nog op de i gezet – deze zal op korte termijn bekend worden gemaakt.

De afvaardiging van Team Holland zal worden geselecteerd uit de bovenste 25% van het klassement uit de selectiewedstrijden die recht geven op deelname aan het NK Streetfishing op 16 oktober. Houd de website van Sportvisserij Nederland in de gaten voor het laatste nieuws rondom de selectiewedstrijden, het NK Streetfishing en uiteraard het WK Streetfishing.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.