Vuurdoop - Kamakura

1962
22 mrt 2021

De Kamakura hakenrange van Korda brengt het begrip ‘scherpe haakpunt’ naar the next level. Middels speciaal ontwikkelde slijpmachines brengt de Engelse karperfirma misschien wel de aller scherpste karperhaken ooit op de markt.

Bij het karpervissen met zelfhaaksystemen vormt de scherpte van je haak een belangrijke factor. Immers: hoe scherper de haak, des te beter de inhaking. Met de Kamakura’s van Korda zit je wat dat betreft meer dan goed.

Deze hebben – dankzij speciaal ontwikkelde slijpmachines – namelijk een haast onwaarschijnlijk ‘naaldscherpe’ haakpunt. Ze blijven hierdoor als het ware op je vinger plakken als je daarmee aan de haak voelt. Het moet een verrekt pientere karper zijn die deze haak bij de aasopname nog weet te omzeilen.

Lichter vissen


De Kamakura’s zijn zelfs zó scherp, dat je qua werpgewicht gerust wat lager kunt gaan. Stel: je vist op een water met een hele zachte bodem. Dan wil je niet hebben dat je 100-grammer diep in de blubber wegzakt – en daar mogelijk ook je rig in ‘mee trekt’.

Met de Kamakura kun je in zo’n geval met een gerust hart terugschakelen naar 70 of zelfs 60 gram werpgewicht. Dan houd je ongeveer hetzelfde ‘penetrerend vermogen’ als bij een iets minder scherpe haak i.c.m. een zwaarder gewicht. Een mooie bonus.

Drie modellen


De Kamakura haken zijn verkrijgbaar in drie modellen: Wide Gape, Choddy en Krank. Zowel mét micro barb als weerhaakloos, en in de
gangbare haakmaten 4, 6 en 8. Zo kun je er qua rigs en persoonlijke voorkeuren alle kanten mee op. De Kamakura’s zitten per 10 verpakt in een doosje, met een speciale wax coating op de haakpunten om deze extra te beschermen.

Dat kan geen kwaad, want door hun scherpte zijn ze wat kwetsbaarder bij een confrontatie met een hard obstakel of na een vangst. Controleer daarom na iedere worp en vangst de haak. Ons advies: zet ze vooral in op wateren waar elke run telt. Op de ‘knollenwateren’ wordt het anders misschien een duur geintje.

Doe mee en win


Abonnees maken kans op één van de vijf setjes (van elk vijf doosjes) Kamakura haken die Korda ter beschikking stelt. MEEDOEN? Stuur dan vóór 11 april een e-mail naar hetvisblad o.v.v. ‘Kamakura’ plus je naam en adres. De winnaars maken we bekend via Facebook.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.