Hét VISblad online april (video)

2274
23 mrt 2021

Het kersverse aprilnummer van Hét VISblad – dat vanaf vandaag bij de abonnees in de bus valt – is een speciale editie. In dit themanummer kijken we figuurlijk áchter de schermen van de hengelsport. Zo gaan we in bijna alle rubrieken ‘backstage’ voor een kijkje in de keuken bij verschillende firma’s die actief zijn in de sportvisserij en vissen we interessante nieuwtjes op.

In de nieuwe VISblad TV-video reist presentator Bard Borger af naar het Noordhollandsch Kanaal, waar Maarten Weel (48) – die het water als zijn broekzak kent – laat zien hoe hij in het voorjaar met de feeder op brasem vist. Zoals gebruikelijk bij het feedervissen clipt de geboren en getogen Noord-Hollander eerst de lijn en legt hij vervolgens een voerstek aan.

Lang duurt het vervolgens niet voordat Maarten de vis ‘aan de praat’ krijgt. Benieuwd naar de vangsten? Check hieronder alvast de video en lees meer over deze visserij in het artikel op pagina’s 20 t/m 27 van het blad.
 

 

Visvinders onder de loep

Dankzij een steeds bredere toepassing van sonartechnologie is de roofvisserij de laatste jaren flink veranderd, met name die op groot water vanuit een boot. Hypermoderne systemen brengen de onderwaterwereld – inclusief de aanwezige vis – haarscherp in beeld. Hét VISblad licht er vier uit op pagina's 34 t/m 38.
 

 

Lijnen ontrafeld

Meer nog dan elektronica is de lijn een essentieel onderdeel van je visuitrusting. Hiermee sta je immers – als alles volgens plan verloopt – in direct contact met de vis. Met de juiste lijn vergroot je de kans op succes én verspeel je minder vis. Mark van Giessel – Product Manager Lijnen Europa bij Berkley – duikt diep in de vezels van de lijn op pagina's 44 t/m 48.
 

 

Visvoer 3.0

Als je het voerproducent Alltech Coppens vraagt, is het maken van visvoer zuivere wetenschap. Technical Sales Support Manager bij het bedrijf – én fervent sportvisser – Gijs Rutjes vertelt op pagina's 40 t/m 43 hoe het duurzame en hoogwaardige voer wordt ontwikkeld en geproduceerd.
 

 

Veel meer leesplezier

Zoals elke maand vind je ook in editie van Hét VISblad nog veel meer lezenswaardigs over onze hobby. Zo vertelt Gijs Wijnholts van Leonard Sports – de distributeur van Sportex-hengels in de Benelux – hoe het Duitse merk zijn hengels fabriceert en krijg je in de VISpas rubriek het productieproces van deze onmisbare pas te zien.

In Wist je dat? zoomen we in op de productie van levensecht kunstaas en in de onderzoeksrubriek op zenders voor vissen. Columnist Jochem Myjer verwondert zich over technologie in de sportvisserij en bedankt postuum zijn voormalige buurman. Alvast veel leesplezier!
 

Abonnement afsluiten

Heb je nog geen abonnement op Hét VISblad? Voor slechts € 12,95 ontvang je elke maand (twaalf nummers) 68 pagina’s vol leesplezier, inclusief een welkomstcadeau naar keuze óf eenmalige korting. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.