Cursus controle voor politieacademie Apeldoorn

2739
17 mrt 2021

Afgelopen week gaven medewerkers van Sportvisserij Nederland een online training aan de agenten in opleiding van de politieacademie Apeldoorn. Ze volgen de opleiding milieu-agent.

Dankzij de cursus zijn zij op de hoogte van de recente ontwikkelingen en specifieke juridische aspecten van de Visserijwet en onderliggende regelgeving en kunnen zij scherper en beter voorbereid op pad.Tijdens de cursus is ingegaan op (de ontwikkelingen binnen) de georganiseerde sportvisserij, het wettelijke stelsel van visrechten, benodigde documenten, minimummaten en gesloten tijden, vistuigen, en aanvullende bevoegdheden en sancties.

Deze cursus wordt een paar keer per jaar gegeven voor de academies in Apeldoorn en Eindhoven en wordt doorgaans gevolgd door zowel zogenaamde 'groentjes' als ervaren agenten die een nieuwe opleiding volgen.

De leerlingen gaven aan in de praktijk al regelmatig vissers te controleren al dan niet in het bijzijn van controleurs of boa’s van de sportvisserij/ federaties. Ook was men erg onder de indruk van de VISsenscanner, omdat dit zich tot een buitengewoon nuttig middel bij controles kan ontwikkelen.
Gerelateerde berichten
19 nov 2020 VISsenscanner herkent nu ook 72 zeevissen! 6524 Heb jij een vis gevangen, maar weet je niet precies welke soort het is? Met de unieke VISsenscanner herkent je smartphone meteen automatisch de juiste vissoort. Sinds deze week herkent de VISsenscanner naast 75 zoetwatervissen ook 72 Nederlandse zeevissoorten! 24 jun 2020 Sportvisserij controles 2019 7626 Eigen handhaving Voor de sportvisserij is het van belang dat sportvissers zich houden aan de (gedrags)regels ter bescherming van de visstand en het welzijn van de vis. De hengelsport ziet hier zelf op toe met meer dan 1.000 verenigingscontroleurs en bijna 100 buitengewone opsporingsambtenaren. 19 mei 2020 1400 controleurs ontvangen controlepas 5804 Deze week ontvangen circa 1400 Controleurs Sportvisserij hun nieuwe controlepas voor het seizoen 2020-2021 via het secretariaat van de hengelsportvereniging of federatie. Deze pas wordt samen met de controlekleding uitsluitend in bruikleen verstrekt aan gecertificeerde controleurs die namens de vereniging of federatie met succes de cursus Controle Sportvisserij hebben gevolgd. 04 nov 2016 Cursussen controle aan politie en hengelsportcontroleurs 4146 Sportvisserij Nederland organiseert regelmatig cursussen op het gebied van controle en handhaving en de bijhorende wetgeving. Dit is een eendaagse cursus, bestemd voor controleurs van hengelsportverenigingen en buitengewone opsporingsambtenaren (Boa's), maar wordt ook gegeven aan politiemensen. Je maakt tijdens de cursus kennis met het stelsel van visserijregels, sportvisdocumenten, voorwaarden gebruik VISpas en meer. 24 okt 2015 Politie leert over visserijwet 4623 Vorige week woensdag werd door de jurist van Sportvisserij Nederland op de Politieacademie in Lelystad cursus gegeven. Aan de cursus namen 10 enthousiaste mensen deel.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.