Met kunstaas op baars en zeeforel in eerste aflevering VIS TV XL 2021 (video)

1457
12 mei 2021

Wie aanstaande zondagochtend niet zélf aan het water zit, kan om 09:30 uur terecht op RTL 7 voor de start van het hagelnieuwe seizoen van VIS TV XL. In de eerste aflevering gaat het vizier onder meer op zeeforel en baars.

Presentator Tamme Smit reist af naar het Lauwersmeer, waar hij samen met Henk Mensinga – directeur van sportvisserij Groningen Drenthe – op zeeforel vist. Terwijl Henk zijn vlieg natmaakt en Tamme zijn kunstaas, bespreken de twee het project om de zeeforel terug te krijgen. Presentator Thom Beentjes vist met expert Willem Romeijn aan de Zandmeren in Hoenzadriel op baars en Marco Kraal komt oog in oog met een serie gemerkte houtingen terwijl hij meekijkt bij vismigratie-onderzoek aan de Overijsselse Vecht. Daniël Weyers vist met Pieter Beelen aan de kust om de Vissenscanner op ‘zoute’ soorten uit te proberen.

Kijken dus! Check hieronder alvast de promo van deze aflevering:
 

Met én zonder hengel

Voor het vierde seizoen op rij staat VIS TV XL garant voor spetterende sportvistelevisie. Net als voorgaande jaren gaan de reporters vaak mét, maar soms ook zonder hengel op pad. Op hun tochten komen ze op de mooiste plekken in het land en leren ze over talrijke projecten die de hengelsport raken. Onderwerpen als vismigratie, visstandbeheer en -onderzoek komen ruimschoots aan bod.

Praktische tips

Vissen doen de reporters ook weer volop. Talrijke technieken passeren de revue, waaronder karpervissen, witvissen, streetfishing, roofvissen, vliegvissen en zeevissen. Kijkers krijgen praktische tips van specialisten waar zowel beginners als gevorderden hun voordeel mee kunnen doen.

Over VIS TV XL

VIS TV XL is een visprogramma op RTL7 van Sportvisserij Nederland, bedoeld om sportvissers te enthousiasmeren, inspireren en kennis te laten maken met nieuwe vistechnieken en mooie viswateren in heel Nederland. Seizoen 2021 start op 16 mei, bestaat uit acht afleveringen en is iedere zondag te zien van 09:30 tot 10:30 uur op RTL 7.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide