Nieuw - Bellyboat Bewaarkrant

4154
23 jun 2021

Bij de start van het roofvisseizoen is de Bellyboat Bewaarkrant gelanceerd. Op deze kaart staan de belangrijkste regels vermeld die een veilig gebruik van de bellyboat als doel hebben. Zorg dat je deze kent en toepast als je vanuit de ‘belly’ vist.

De bellyboat is de laatste jaren aan een opmars bezig op het Nederlandse water. Steeds meer sportvissers ontdekken hoe leuk het is om vanuit ‘een drijvende zetel’ te vissen. Daarbij dient de gebruiker wel een aantal belangrijke regels in acht te nemen om veilig vanuit de bellyboat te vissen.
 
Om deze regels breed onder de aandacht te brengen, is onlangs een speciale bewaarkrant uitgebracht waarin de belangrijkste veiligheidsaspecten de revue passeren. Download deze krant als online PDF door hier te klikken óf op de afbeelding hieronder.Een speciale werkgroep – met daarin fanatieke bellyboatvissers en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Schuttevaer en Sportvisserij Nederland – heeft haar licht laten schijnen over de verkeersregels op het water en mede op basis daarvan adviezen en tips voor een veilig gebruik van de bellyboat opgesteld.

Van deze bewaarkrant zijn 4.000 exemplaren gedrukt. Deze zijn verspreid onder hengelsportfederaties, bellyboat leveranciers, Waterpolitie, BOA’s en het samenwerkingsverband Varen doe je Samen.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.