Bellyboaten op roofvis in slotaflevering De Visvrouwen (video)

1477
01 jul 2021

Niet vies van wat spanning en avontuur stappen De Visvrouwen in de zesde en laatste aflevering van het seizoen in de bellyboat. De ervaren Regina Procee neemt het tweetal op sleeptouw en laat ze kennismaken met deze bijzondere visserij.

Aangekomen bij het Reitdiep – gelegen pal op de grens van Groningen en Friesland – staat Regina de dames al op te wachten met haar spullen. Na een korte uitleg gaat het drietal te water en krijgen Paula en Nathalie het ‘flipperen’ onder de knieën. Al vrij snel vangt Regina een snoekbaars, waarna het drietal een kudde Schotse Hooglanders ontmoet. Net als de dames zoeken de dieren in het water verkoeling. Regina vertelt hoe bellyboaten haar ontspanning biedt naast haar werk op de IC.

Bekijk hieronder alvast de trailer van deze aflevering:Kunstaas én wormen

Aangekomen in het nabijgelegen, oude vissersstadje Zoutkamp vissen de dames pal tegen en onder de talrijke steigers, bruggen en kades. Meerdere gestekelde rovers komen daarbij boven water. Paul kan het weer niet laten om naast kunstaas ook even met wormen te vissen, en zowaar slaat ze haar hengel bij een verlaten sluisje krom op een grote vis. Wat zal dit zijn?
Je ziet het aanstaande zondag 4 juli om 16:30 uur op RTL 4.

Steeds meer vissende vrouwen

Met het tv-programma De Visvrouwen wil Sportvisserij Nederland het vissen door vrouwen stimuleren, zoals de KNVB zich ook voor vrouwenvoetbal inzet. Daarnaast kunnen vrouwen een belangrijke vrijwilligersdoelgroep voor hengelsportverenigingen zijn. Dat steeds meer Nederlandse vrouwen in sportvissen een hobby vinden, blijkt overduidelijk uit de cijfers: in 2020 was het aantal vissende vrouwen (430.000) ruim verdubbeld ten opzichte van 2017 (200.000). In Scandinavische landen en de VS liggen de percentages vissende vrouwen zelfs nog veel hoger.
 

Uitzendschema

De Visvrouwen zijn dit jaar voor het eerst niet vier, maar zes weken lang iedere zondagochtend te zien. De afleveringen starten op zondag 30 mei om 16:30 uur en worden vervolgens steeds de eerstvolgende zaterdag om 10.30 uur herhaald op RTL 4.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.